DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Valsts pārvaldes komisija: par daudzdzīvokļu mājas un zemes apvienošanu dalītā īpašuma gadījumos varēs balsot elektroniski

Lai dotu iespēju par daudzdzīvokļu mājas un zemes apvienošanu dalītā īpašuma gadījumos dzīvokļa īpašniekam balsot elektroniski, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija otrdien, 8.oktobrī, konceptuāli atbalstīja izmaiņas Piespiedu dalītā īpašuma privatizētajās daudzdzīvokļu mājās izbeigšanas likumā. 

Iespēja savu balsojumu jautājumā par atsavināšanas tiesību izmantošanu paziņot, izmantojot drošu elektronisko parakstu, paredzēta kā alternatīva patlaban noteiktajam, ka jāierodas klātienē zvērināta tiesu izpildītāja prakses vietā. 

Ieviešot jaunu balsošanas veidu, mazinātos birokrātiskās procedūras, jo balsojumu varētu veikt daudz ātrāk, tas atvieglotu dzīvokļu īpašnieku dalību lēmumu pieņemšanā par zemes iegādi zem mājas, kā arī kopumā sekmētu dzīvojamās mājas un zemes apvienošanu, lai izbeigtu dalīto īpašumu, teikts grozījumu anotācijā. 

Drošs elektroniskais paraksts uzskatāms par līdzvērtīgu pašrocīgam parakstam papīra dokumentos, kas dokumentam piešķir juridisko spēku un tādas pašas tiesiskās sekas. Patlaban daudzās nozarēs un jautājumos elektroniskais paraksts ir vispopulārākais risinājums, piemēram, līgumu slēgšanā, iesniegumu iesniegšanā valsts un pašvaldību iestādēs un citos jautājumos, anotācijā norādījuši grozījumu autori. 

Lai grozījumi varētu stāties spēkā, tie trijos lasījumos jāskata Saeima sēdē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI