DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ukrainas civiliedzīvotājus aicina savlaicīgi pagarināt pagaidu aizsardzības statusu 

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (turpmāk - Pārvalde) informē, ka 2025. gada 4. martā beigsies uzturēšanās termiņš vairākiem tūkstošiem Ukrainas civiliedzīvotāju, kuriem iepriekš piešķirts pagaidu aizsardzības statuss Latvijā. Lai Ukrainas civiliedzīvotāji kā pagaidu aizsardzības saņēmēji varētu turpināt  uzturēties Latvijā pēc 2025. gada 4. marta, viņiem savlaicīgi jānoformē uzturēšanās atļauja, pagarinot pagaidu aizsardzības statusu. 

“Aicinu Ukrainas civiliedzīvotājus neatlikt dokumentu pārreģistrāciju un, lai izvairītos no garām rindām nākamgad, jau šogad iesniegt pieteikumu uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai,” uzsver Pārvaldes priekšniece Maira Roze. 

Ja iepriekš izsniegta uzturēšanās atļauja, Pārvaldē jāizsniedz ceļošanas dokumenta kopija un aizpildīts brīvas formas pieteikums. Taču, ja iepriekš izsniegta vīza, kuras termiņš ir beidzies, nepieciešams iesniegt ceļošanas dokumenta kopiju un uzturēšanās atļaujas pieteikuma anketu. 

Būtiski ņemt vērā, ka, ja Ukrainas civiliedzīvotājam ir arī Krievijas Federācijas vai Baltkrievijas Republikas pilsonība, vienlaikus ar iepriekš minētajiem dokumentiem ir jāiesniedz papildu anketa valsts kompetentajām iestādēm.  

Dokumentus var iesniegt trīs veidos: 

  1. Elektroniski, apstiprinot katru dokumentu ar drošu elektronisko parakstu un nosūtot uz e-pasta adresi pasts@pmlp.gov.lv. 
  2. Pa pastu uz jebkuras teritoriālās nodaļas adresi, norādot savu elektroniskā pasta adresi un tālruņa numuru saziņai. 
  3. Valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros: https://www.pakalpojumucentri.lv/vpvkac. 

Pēc pozitīva lēmuma saņemšanas  Ukrainas civiliedzīvotājiem būs jādodas uz tuvāko teritoriālo nodaļu, lai noformētu jauno uzturēšanās atļaujas eID karti, kas tiks noformēta 10 dienu laikā pēc nodaļas apmeklējuma. 

Plašāka informācija par pagaidu aizsardzības statusa pagarināšanu latviešu un ukraiņu valodā pieejama Pārvaldes tīmekļa vietnē: 

https://www.pmlp.gov.lv/lv/pagaidu-aizsardzibas-statusa-pagarinasana 

Vienlaikus Pārvalde atgādina, ka Ukrainas civiliedzīvotājiem, kas bēg no kara savā valstī, ierodoties Latvijā, ir jāpieprasa pirmreizējais pagaidu aizsardzības statuss, kas tiek piešķirts uz diviem gadiem. Plašāka informācija par pagaidu aizsardzības statusa pirmreizēju pieprasīšanu ir pieejama šeit: 

https://www.pmlp.gov.lv/lv/pagaidu-aizsardzibas-statusa-pieprasisana-0 

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā, aicinām zvanīt uz Pārvaldes konsultatīvo tālruni: +371 67209400 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI