DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. septembrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Brīvdienās ugunsgrēkā Jēkabpils novadā izglābts cilvēks 

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 27. septembra plkst. 6.30 līdz 30. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 163 izsaukumus – 39 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēka dzēšanu, 85 uz glābšanas darbiem, bet 39 izsaukumi bija maldinājumi. 

Svētdien vienpadsmitos no rīta ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ventspils novada Ugāles pagastu, kur cilvēks bija nokritis no gājēju tilta un pats saviem spēkiem nevarēja izkļūt no grāvja. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku nogādāja līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) automašīnai un divpadsmitos darbu notikumā noslēdza. 

Naktī uz svētdienu plkst. 4.55 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Madonas ielu Rīgā, kur sešpadsmit stāvu dzīvojamās mājas pirmā stāvā liftā dega papīri 0,5 m2 platībā. No ēkas bija evakuējušies deviņi cilvēki. 

Plkst. 1.23 VUGD saņēma izsaukumu uz Limbažu novada Skultes pagastu, kur dega divstāvu mūra vasarnīca un pirts 90 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Šī paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbos strādāja Limbažu, Saulkrastu un Ādažu ugunsdzēsēji glābēji, kā arī Tūjas brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Plkst. 6.03 ugunsgrēks likvidēts. 

Īsi pirms pusnakts saņemts izsaukums uz Valmieras novada Valmieras pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 2 m2 platībā. No ēkas pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās evakuējušies divi cilvēki. Mājoklī bija uzstādīts dūmu detektors.  

Sestdien vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Jēkabpils novada Asares pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā pirmā stāva dzīvoklī dega gulta 2 m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba cilvēku, kurš notikumā cieta. Mājoklī dūmu detektora brīdinošo signālu ugunsdzēsēji glābēji nesaklausīja. 

Plkst. 21.26 VUGD saņēma izsaukumu uz Krišjāņa Valdemāra ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā kāpņu telpā dega sērkociņi un papīrs 0,1 m2 platībā. No ēkas tika evakuēts 21 cilvēks. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās. Ugunsdzēsēji glābēji pārbaudīja telpas, kā arī izvēdināja kāpņu telpu.  

Sestdien pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Limbažu novada Alojas pagastu, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Izmantojot autocisternas skaņas signālu, kā arī sazinoties pa telefonu, cilvēkam tika norādīts pareizais virziens izejai no meža. Sestdien saņemti vēl divi šādi izsaukumi, taču cilvēki tika atrasti jau pirms VUGD ierašanās.  

Piektdien pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Elizabetes ielu Rīgā, kur sešstāvu sabiedriskas ēkas pagrabstāvā dega elektroiekārta 0,5 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 20 cilvēki, bet vēl 10 evakuēja ugunsdzēsēji glābēji.   

Brīvdienās saņemti vairāki izsaukumi uz notikumiem, kur dzīvojamo māju dūmvados dega sodrēji. VUGD atgādina – sodrēju degšana dūmvadā ir bīstama. Katru gadu ugunsdzēsēji glābēji vidēji 500 reizes mājokļu dūmvados dzēš degošus sodrējus. Vēl vidēji 80 notikumos no sodrēju degšanas dūmvadā ugunsgrēks jau ir izplatījies ārpus tā. Lai novērstu ugunsnelaimi, aicinām iedzīvotājus pirms apkures sezonas sākuma veikt dūmvadu tīrīšanu, kā arī pārbaudīt apkures ierīču tehnisko stāvokli!  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI