DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

24. oktobrī norisināsies NVA un EURES tiešsaistes seminārs “Drošs darbs Eiropā”

Publicitātes attēls

2024. gada 24. oktobrī plkst. 15.00 pēc Latvijas laika videokonferenču platformā Zoom norisināsies Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla (EURES) darba mobilitātes konsultantu rīkotais tiešsaistes seminārs “Drošs darbs Eiropā”, semināra tēma – “Pensija, ja darbs ir bijis vairākās Eiropas valstīs”. Tiešsaistes seminārs tiek rīkots Eiropas Sociālā fonda (ESF) Plus projekta "EURES tīkla darbības nodrošināšana Latvijā" ietvaros.

"Vecuma pensijas nodrošinājuma jautājumi ir ļoti svarīgi ikviena darba ņēmēja dzīvē. Pensiju uzkrājumu veidošana ir ilgtermiņa process, un, ja darba gaitas ir bijušas vairākās Eiropas valstīs, jābūt informētam par starptautiskajām vecuma pensijas piešķiršanas normām, zināt, kā dažādās Eiropas valstīs aprēķina un piešķir vecuma pensiju. Šoreiz seminārā “Drošs darbs Eiropā” aplūkosim būtiskākos ar vecuma pensiju saistītus aspektus, lai palīdzētu darba ņēmējiem izprast, kā pieprasīt un apvienot pensijas uzkrājumus no vairākām valstīm, rūpējoties par savu finansiālo nodrošinājumu, pensijas vecumu sasniedzot," stāsta NVA Darba tirgus departamenta projekta vadītāja, EURES koordinatore Līga Baufale.

Pieteikties dalībai 24. oktobra tiešsaistes seminārā interesentus aicinām elektroniski, aizpildot pieteikšanās anketu šeit: https://forms.gle/vQeenVt7i7Bd57r99

Uz reģistrēto dalībnieku pieteikumā norādīto e-pasta adresi tiks nosūtīta tiešsaistes semināra saite. Dalībai tiešsaistes seminārā būs nepieciešams dators vai viedtālrunis ar interneta pieslēgumu. Austiņas ar mikrofonu un webkamera nav obligāta. Jautājumus var uzdot Zoom platformas čatā.

NVA EURES konsultantu rīkotie bezmaksas tiešsaistes semināri “Drošs darbs Eiropā” ir lieliska iespēja darba ņēmējiem, kuri darba meklējumos dodas uz ārvalstīm un atgriežas Latvijā, saņemt detalizētāku informāciju par NVA EURES pakalpojumiem, bezdarbnieka pabalstu un tā eksportu (U1 un U2 dokuments), ģimenes pabalstiem un pensijām, kā arī par to, kas jāņem vērā, izmantojot privāto darbiekārtošanas firmu pakalpojumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI