DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Aicina pašvaldības saņemt ES fondu atbalstu bezemisiju transportlīdzekļu iegādei 

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir atkārtoti izsludinājusi atklātu projektu atlasi par Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu pašvaldībām  bezemisiju transportlīdzekļu iegādei. Pieejamais Taisnīgas pārkārtošanās fonda (TPF) finansējums – 13,78 miljoni eiro. 

Šis ir otrais uzsaukums Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM)  izstrādātajā ES fondu programmā. Tajā pašvaldības ar ES fondu atbalstu var iegādāties bezemisiju transportlīdzekļus, ar ko nodrošināt izglītojamo nokļūšanu izglītības iestādēs, sociālo pakalpojumu vai sociālās aprūpes klientu vai darbinieku nogādāšanu pakalpojuma sniegšanas vai saņemšanas vietā. Ar iegādātajiem transportlīdzekļiem varēs arī nodrošināt  pašvaldības kultūras darbinieku vai amatiermākslas kolektīvu nokļūšanu uz kultūras pasākumu norises vietām, kā arī nodrošināt veselības aprūpes pakalpojuma pieejamību, organizējot pacientu nokļūšanu ārstniecības iestādē, ja esošā sabiedriskā transporta sistēma nav tam piemērota. 

Otrā uzsaukuma ietvaros pieejamais finansējums ir 16 203 199 eiro, tai skaitā TPF finansējums – 13 779 918 eiro un nacionālais finansējums – ne mazāk kā 2 423 284 eiro.   

Projektu atlasē iesniegumus var iesniegt Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales statistiskajos reģionos ietilpstošās pašvaldības, šo pašvaldību iestādes vai kapitālsabiedrības, projektā plānojot TPF atbalstu no 200 tūkstošiem līdz 3 miljoniem eiro. 

Projektu iesniegumus CFLA pieņem no š.g. 26. septembra līdz 2025. gada 31. janvārim. Projektu atlases dokumentācija publicēta cfla.gov.lv. 

ES fondu atbalsts paredzēts VARAM izstrādātā ES kohēzijas politikas programmas 2021.–2027. gadam 6.1.1. specifiskā atbalsta mērķa "Pārejas uz klimatneitralitāti radīto ekonomisko, sociālo un vides seku mazināšana visvairāk skartajos reģionos" 6.1.1.6. pasākuma "Bezemisiju transportlīdzekļu izmantošanas veicināšana pašvaldībās" ietvaros. 

Pirmajā uzsaukumā, kur projektu pieņemšana beidzās š.g. maijā, bezemisiju trasportlīdzekļus iegādāsies 10 pašvaldības.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI