DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents aicina ANO ģenerālsekretāru iestāties par starptautiskajām tiesībām 

25. septembrī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs kopā ar Igaunijas un Lietuvas prezidentiem Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālās asamblejas 79. sesijas ietvaros tikās ar ANO ģenerālsekretāru Antoniu Gutērrešu (António Guterres). Tikšanās laikā tika apspriesta Krievijas agresija pret Ukrainu, situācija Tuvajos Austrumos un ANO loma aktuālo izaicinājumu risināšanā. 

Valsts prezidents aicināja ANO ģenerālsekretāru iestāties par starptautiskajām tiesībām, turpināt sniegt atbalstu Ukrainai, kā arī strādāt pie Krievijas un tās amatpersonu saukšanas pie atbildības par agresiju un pastrādātajiem kara noziegumiem. E. Rinkēvičs arī aicināja ANO ģenerālsekretāru turpināt iestāties par Ukrainas teritoriālās nedalāmības atjaunošanu starptautiskajās robežās. 

Valsts prezidents pauda atbalstu ANO un ģenerālsekretāra centieniem risināt krīzi Gazā, lai novērstu tālāku vardarbības un humānās katastrofas izplešanos reģionā. 

E. Rinkēvičs apliecināja, ka Latvija ir gatava sniegt ieguldījumu aktuālo izaicinājumu risināšanā, kā arī miera un drošības veicināšanā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI