DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Trīs Ukrainas pašvaldību vadītāji seminārā dalīsies atšķirīgā pieredzē civilajā aizsardzībā

27. septembrī notiks seminārs “Drošība manī un man apkārt. Sadarbība ilgtspējīgām un drošām pašvaldībām.”, kurā uzstāsies pašvaldību pārstāvji un eksperti no  Ukrainas, Latvijas, Beļģijas. Seminārs norisināsies klātienē Ādažu Kultūras centrā no plkst. 10:00 līdz 14:30.

Pasākumā Malinas, Novij Bilous un Novoarhangeļskas pašvaldību vadītāji dalīsies pieredzē un patiesos stāstos, kā īsteno civilās aizsardzības pasākumus un nodrošina pašvaldību sniegto pakalpojumu nepārtrauktību krīzes apstākļos, tā vairāk atklājot 16. ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķi “Miers, taisnīgums, laba pārvaldība” īstenošanu ikdienā. Šīs Ukrainas pašvaldības atrodas dažādos reģionos – Čerņihivas, Kirovohradas un Žitomiras, - tāpēc arī pašvaldību vadītāju paustais viens otru papildinās tieši ar atšķirīgo pieredzi. Savukārt eksperti no Latvijas un Beļģijas iepazīstinās ar ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķiem kopumā (IAM) un to īstenošanu pašvaldībās. Lai Latvijas un Ukrainas pašvaldību pārstāvjiem palīdzētu vienam otru izprast vēl labāk un tā padarīt sadarbību efektīvāku, seminārā klīniskā psiholoģe Marina Brice stāstīs par traumatiskajām pieredzēm karadarbības apstākļos un to ietekmi profesionālajā sadarbībā.

Ar semināra darba kārtību var iepazīties šeit: https://www.lps.lv/uploads/docs_module/seminars_IAM_nedela_27092024_dk.pdf

Seminārs notiek “Ilgtspējīgu pašvaldību nedēļas 2024” ietvaros, kas veltīta ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķiem un pirmo reizi dažādās Latvijas pašvaldībās norisināsies 2024. gada 20. - 29. septembrī. Seminārā īpaši pievērsīsimies Latvijas pašvaldību sadarbībai ar pašvaldībām Ukrainā un iespējām vienai no otra mācīties, kopīgo aktivitāšu ilgtermiņa plānošanā stratēģiski iekļaujot Ilgtspējīgas attīstības mērķus. Seminārā akcentēsim arī IAM 17. “Sadarbība mērķu īstenošanai”.

Semināru rīko Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju, Ukrainas Pilsētu asociāciju un attīstības sadarbības jomā aktīvo Eiropas valstu pašvaldību un to asociāciju koalīciju PLATFORMA.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI