DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Baltijas Starptautiskā akadēmija zaudē akreditāciju divos studiju virzienos

Baltijas Starptautiskā akadēmija (BSA) ir zaudējusi akreditāciju vairākos studiju virzienos, kas apdraud augstskolas studējošo iespēju saņemt valsts atzītus diplomus par augstākās izglītības ieguvi, informē Izglītības un zinātnes ministrija (IZM). BSA studējošajiem tiek piedāvāti vairāki risinājumi.  

Studiju virzienu akreditācija dod tiesības augstskolām un koledžām izsniegt valsts atzītus diplomus par augstākās izglītības ieguvi, un tā ir jāatjauno vismaz reizi sešos gados. BSA nav savlaicīgi uzsākusi akreditācijas procesu vairākiem studiju virzieniem, bet diviem no tiem – “Sociālā labklājība” un “Psiholoģija” – ir atteikta akreditācija. Šajos virzienos studējošajiem tiek kavēta iespēja pabeigt savas studijas konkrētajās programmās.  

Studējošajiem ir iespēja izvēlēties vienu no šādiem risinājumiem: 

  1. Turpināt studijas kādā no citiem akreditētajiem BSA studiju virzieniem; 
  2. Pāriet uz citu augstskolu, ar kuru BSA ir noslēgusi līgumu par studentu pārņemšanu; 
  3. Uzsākt studiju pārtraukumu, līdz tiks iegūta jauna akreditācija; 
  4. Pieprasīt BSA kompensāciju, ja nevēlas turpināt studijas. 

IZM aicina BSA studentus vērsties pēc atbalsta vai nu pie augstskolas studējošo pašpārvaldes, vai Latvijas Studentu apvienības, vai sazināties ar BSA, lai iegūtu visu nepieciešamo informāciju par savām turpmākajām iespējām. 

Kā vēstīts, pamatojoties uz Augstākās izglītības padomes rekomendāciju, IZM š.g. 19. jūlijā izdeva rīkojumu par BSA ārkārtas akreditāciju, lai risinātu konstatētos pārkāpumus un nodrošinātu studējošo tiesību ievērošanu. 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI