DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts kontroles padomes locekļa amatā Saeima apstiprina Mārtiņu Āboliņu

Ceturtdien, 19. septembrī, Saeima Valsts kontroles padomes locekļa amatā (termiņš – četri gadi) apstiprināja Mārtiņu Āboliņu.

Saskaņā ar Valsts kontroles likumu Valsts kontroles padomes locekļus pēc valsts kontroliera ieteikuma apstiprina Saeima uz četriem gadiem ar iespēju tikt pārvēlētiem uz otru termiņu. Valsts kontroles padomes loceklis veic arī revīzijas departamenta direktora pienākumus.

Mārtiņš Āboliņš tika atzīts par piemērotāko pretendentu konkursā uz Valsts kontroles padomes locekļa amata vietu. Konkursu organizēja, jo padomes loceklei Inesei Kalvānei septembrī beidzās pilnvaru termiņš. Atlasi veica Valsts kontroles padomes locekļu amata pretendentu atlases komisija, kuras sastāvā bija Valsts kontroles padomes locekļi un neatkarīgi novērotāji. Pretendentu atlase notika trīs kārtās, izvērtējot pretendentu atbilstību prasībām, iesniegto un izklāstīto redzējumu par Valsts kontroles iespējām ar revīziju darbu sniegt ieguldījumu ekonomikas, satiksmes un enerģētikas jomās esošo un klimata pārmaiņu radīto izaicinājumu pārvarēšanā, motivāciju strādāt amatā un vadības kompetences.

Valsts kontrolieris Edgars Korčagins: “Valsts kontroles padomes locekļi koleģiāli nodrošina organizācijas stratēģisko vadību un attīstību, lai vairotu sabiedrības uzticību publiskajam sektoram, padarītu mūsu valsts attīstību mērķtiecīgāku un ievērojami uzlabotu atdevi, kādu sabiedrība gūst no publiskā sektora darba. Āboliņa kunga zināšanas un pieredze stiprinās Valsts kontroles komandu un ļaus turpināt paaugstināt revīziju darba produktivitāti un turpināt attīstīt sadarbību ar sabiedrību un ar valsts un pašvaldību institūcijām.”

Jaunapstiprinātais Valsts kontroles padomes loceklis Mārtiņš Āboliņš: “Darbs Valsts kontrolē ļaus apvienot manu līdzšinējo pieredzi valsts pārvaldē un finanšu nozarē. Vienlaikus izpratne par ekonomiskajiem procesiem sniegs iespēju revīzijās plašāk vērtēt tieši ekonomiskos jautājumus. Mans mērķis, pievienojoties Valsts kontroles komandai, ir pilnveidot publiskā sektora produktivitāti un efektivitāti, vairojot visas Latvijas sabiedrības labklājību.

Mārtiņš Āboliņš ieguvis maģistra grādu ekonomikā Latvijas Universitātē.

Kopš 2020. gada marta Mārtiņš Āboliņš bija Fiskālās disciplīnas padomes loceklis, bet sākot ar 2023. gada janvāri – padomes priekšsēdētājas vietnieks. Tāpat bijis bankas “Citadele” ekonomists.

Mārtiņam Āboliņam ir vairāk nekā desmit gadu pieredzi Latvijas un globālo ekonomisko procesu analīzē un prognozēšanā. Iepriekš strādājis Finanšu ministrijā, kur guvis plašu starptautisko pieredzi, pārstāvot Latviju Eiropas Komisijas un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas darba grupā. Pieredzes apmaiņā strādājis Lielbritānijas Finanšu ministrijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI