Ceļvedis akcentē arī elpu aizraujošās rudens ainavas, piemēram, Brežģa kalna skatu torni un Cīrulīšu "Zaļo torni", kur no augstuma var vērot dabas krāsu pārvērtības un sajust rudens smaržu. Aktīvās atpūtas cienītāji atradīs aizraujošus pārgājienu un velobraucienu maršrutus, savukārt Kristīnes Garklāvas iespaidi par rudens pastaigu nozīmi sniedz īpašu saikni ar Cēsu novada dabas krāšņumu.
Gardēžiem ceļvedis piedāvā kulināros piedzīvojumus, ieskicējot Cēsu novada Restorānu nedēļu, kas no 8. līdz 18. novembrim ienesīs īpašus ēdienu piedāvājumus ar tēmu “Bērnības garšas”. Katrs ēdiens būs iedvesmots no ģimeniskām tradīcijām, šefpavāru mantotām vai pašu veidotām, un vietējiem produktiem. Papildus ceļvedī būs atrodama īpaša recepte no Michelin ceļvedī iekļautā restorāna H.E. Vanadziņš šefpavāra Edgara Rubeņa, kas iedvesmos mājās pagatavot gardu rudens velšu sautējumu.
Ceļvedī iekļauti arī kultūras un vēstures dārgumi: Āraišu ezerpils Arheoloģiskais parks, Lielstraupes pils, Cēsu muzejs, Kārļa Skalbes “Saulrieti” u.c.
Plašāku informāciju par Cēsu novada ceļvežiem un tūrisma piedāvājumiem var atrast mājaslapā visit.cesis.lv, kā arī sociālajos medijos Facebook @turisms_cesis un Instagram @visit_cesis
Izbaudiet rudeni Cēsīs ar ceļvedi "PRETĪ AUGSTUMIEM”!