DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

AS "Latvenergo" sadarbībā ar "Iespējamā misija" izsludina konkursu fizikas kabinetu pilnveidei

"Latvenergo" aprīkotais fizikas kabinets Pūres pamatskolā.

FOTO: Evija Trifanova, LETA

AS "Latvenergo" sadarbībā ar nodibinājumu "Iespējamā misija" aicina Latvijas vispārējās izglītības iestādes pieteikties atbalsta saņemšanai fizikas kabinetu pilnveidei. Kopējais finansējuma apmērs ir 260 000 EUR, kas palīdzēs 20 skolām no visiem Latvijas reģioniem ierīkot modernus fizikas kabinetus.

Konkursam pieteikties var ikviena Latvijas vispārējās izglītības iestāde. Līdz šī gada 2. oktobrim plkst. 17.00 skolas pārstāvjiem ir iespēja iesniegt pieteikumu, kas sastāv no tiešsaistes Pieteikuma anketas un aizpildītas Aprīkojuma anketas, ko nepieciešams iesūtīt uz e-pastu fizikaskabinets@iespejamamisija.lv.

Šī gada 10. oktobrī tiks noskaidroti 20 uzvarētāji, kuri fizikas kabinetu pilnveidei varēs saņemt aprīkojumu 13 000 EUR vērtībā. Aprīkojumu konkursa kārtībā iegūs katra Latvijas reģiona divas pamatskolas un divas vidusskolas/ģimnāzijas. Papildus iekļauta arī fizikas skolotāju apmācība par aprīkojuma izmantošanu.

Bērnu un jauniešu izglītošana un ieinteresētības veicināšana fizikā un citos eksaktajos mācību priekšmetos ir Latvenergo koncerna ilggadēja korporatīvās sociālās atbildības prioritāte.

“Laikā, kad Latvijā par vienu no prioritātēm valsts līmenī esam izvirzījuši inovāciju attīstību un katru dienu diskutējam par nepieciešamību motivēt skolēnus pastiprināti apgūt eksaktās zinātnes, mūsdienīgas infrastruktūras izbūve skolās ir viens no pareizajiem ceļiem, lai šo mērķi sasniegtu,” saka ekonomikas ministrs Viktors Valainis.

"Katrā Latvijas skolā mācās kāds nākotnes zinātnieks, inženieris, inovators vai vienkārši gudrinieks, kuram ir jādod neliels pozitīvais grūdiens izaugsmei, kas būs mūsu visu labā. Līdz šim jau esam atbalstījuši 22 fizikas kabinetu pilnveidi 22 skolās Latvijā. Šajā mācību gadā pievienojot vēl 20 skolas, skaidri apzināmies, ka šis nav īstermiņa, bet ilgtermiņa ieguldījums, kas veicina jaunas paaudzes attīstību un Latvijas zināšanu potenciālu," saka Mārtiņš Čakste, AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs.

"Katrs eksakto zinātņu skolotājs vienā skolā vidēji ietekmē 300 skolēnus, kurus ir jāspēj aizraut un iedvesmot. Tādēļ ir būtiski, ka mācību process neapstājas tikai pie teorētiskām zināšanām, bet gan ietver interesantus praktiskos uzdevumiem, kas ļauj skolēniem saskatīt fiziku ne tikai kā mācību priekšmetu, bet arī kā aizraujošu daļu no ikdienas dzīves," norāda nodibinājuma "Iespējamā misija" valdes priekšsēdētāja Ramona Urtāne.

Vairāk informācijas par konkursu, konkursa nolikums un nepieciešamie dokumenti ir atrodami mājaslapas www.iespejamamisija.lv sadaļā "Konkurss fizikas kabinetu pilnveidei".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI