DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Uzlabos sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu pieejamību  

Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu pieejamības palielināšanai un to pieejamibai paredzēto ES finasējumu varēs saņemt gan pašvaldības, gan citi sociālo pakalpojumu sniedzēji, kuriem pakalpojumu sniegšanai nepieciešamā infrastruktūra jau ir pieejama un nepieciešami resursi pakalpojumu sniegšanas uzsākšanai. Tas ļaus paātrināt minimālajā sociālo pakalpojumu grozā plānoto pakalpojumu pieejamību mērķa grupas personām – cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem, bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kā arī cilvēkiem pensijas vecumā. 

To paredz Eiropas Savienības kohēzijas politikas programmas 2021.- 2027. gadam 4.3.1. specifiskā atbalsta mērķa “Veicināt sociāli atstumto kopienu, mājsaimniecību ar zemiem ienākumiem un nelabvēlīgā situācijā esošo grupu, tostarp cilvēku ar īpašām vajadzībām sociāli ekonomisko integrāciju, īstenojot integrētas darbības, tostarp nodrošinot mājokli un sociālos pakalpojumus” 4.3.5.1. pasākuma” Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu pieejamības palielināšana” otrās kārtas īstenošanas noteikumi, kas otrdien, 3. septembrī, pieņemti valdībs sēdē.  

Projektos tiks atbalstīta minimālajā sociālo pakalpojumu grozā plānoto sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu sniegšana sociālo pakalpojumu sniedzēju infrastruktūrā, kurā iepriekš nav uzsākta sociālo pakalpojumu sniegšana, arī tādās, kur sociālo pakalpojumu sniegšana uzsākta, bet nav pilna noslodze. Finansējumu varēs saņemt arī gadījumos, ja ir reģistrētas papildu pakalpojuma sniegšanas vietas, kā arī, ja ir iespējams sniegt pakalpojumus lielākam skaitam mērķa grupas personu esošajās pakalpojumu vietās. 

Plānotais pieejamais finsējums ir 15,8 miljoni eiro, no kuriem Eiropas Sociālā fonda Plus finansējums ir 13, 4 miljoni eiro, bet nacionālais līdzfinansējums – 2,4 miljoni eiro. Finsējums paredzēts individuālo vajadzību izvērtēšanai un atbalsta plāna izstrāde, grupu dzīvokļu, dienas aprūpes centru, specializēto darbnīcu pakalpojuma sniegšanai, projekta komunikācijai un vadībai. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI