DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Eiropas kultūras mantojuma dienas 2024

Publicitātes attēls

2024. gada Eiropas kultūras mantojuma dienas  veltītas kultūras mantojuma pieejamībai un drošībai. Uzmanība pievērsta trīs galvenajiem virzieniem: kultūras mantojuma publiskajai pieejamībai, piekļūstamībai cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem un drošībai, kas ietver arī sabiedrības atbildību un zināšanas par kultūras vērtību saglabāšanu.

Kultūras mantojuma statuss nevar būt iemesls, lai nerisinātu vides pieejamības vajadzības. Risinājumu atslēga ir izpratnē, atbildībā un kvalitātē. Kultūras mantojumam jākļūst arvien pieejamākam ikvienam. /J. Dambis

Kultūras mantojums ir ne tikai pagātnes liecība, bet arī svarīgs resurss nākotnei, kas ietekmē cilvēku dzīves kvalitāti. Eiropas kultūras mantojuma dienu 2024 gada tēmas ietvaros tiek apspriesti izaicinājumi un risinājumi, kā padarīt kultūras mantojumu pieejamāku visiem sabiedrības locekļiem, kā arī aktualizēti jautājumi par kultūras pieminekļu aizsardzību drošības apdraudējuma situācijās, ņemot vērā pašreizējo ģeopolitisko situāciju.

Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde jau 2022. gada vasarā bija izstrādājusi priekšlikumu civilās aizsardzības pasākumu kompleksam kultūras pieminekļu aizsardzībā. To izdevās iedarbināt 2023. gada nogalē. /J. Dambis

Ikgadējais izdevums, kas tiks publicēts septembrī, sniegs dziļāku ieskatu šajos jautājumos, aplūkojot gan teorētiskos, gan praktiskos aspektus, un aicinās sabiedrību aktīvi iesaistīties kultūras mantojuma saglabāšanā un pieejamības nodrošināšanā nākamajām paaudzēm.

EIROPAS KULTŪRAS MANTOJUMA DIENU 2024 PASĀKUMU PROGRAMMAS

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI