DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

“Jasmuiža” aicina uz sarunu par tradicionālās un laikmetīgās amatniecības attiecībām 

Publicitātes foto

8. septembrī plkst. 14.00 Raiņa muzejs “Jasmuiža” (Aizkalne, Preiļu novads) aicina uz sarunu par mākslu “Tradicionālais un laikmetīgais: sadures punkti” kopā ar laikmetīgās mākslas keramiķi Ilonu Abdulajevu un dvīņu māsām, tekstilmāksliniecēm Daci Pudāni un Ilonu Linarti-Ružu, tā atklājot Ilonas Abdulejavas izstādi “Daba – sintēze”. 

Muzejā līdz pat sezonas noslēgumam 31. oktobrī skatāmas divas izstādes: māsu Ilonas Linartes-Ružas un Daces Pudānes tekstilmākslas izstāde “Vienoti solī”, kā arī Ilonas Abdulajevas keramikas izstāde “Daba – sintēze”. Lai gan katrai izstādei centrā ir cits materiāls – porcelāns un tekstils –, tomēr tās vieno arī kaut kas kopīgs: abas izstādes tradicionālās amatu prasmes izceļ laikmetīgos risinājumos un eksperimentos.  

Atklājot Ilonas Abdulajevas izstādi “Daba – sintēze”, 8. septembrī muzejā uz sarunu tiksies visas trīs mākslinieces, lai diskutētu par to, vai vecais saplūst ar jauno; vai tradicionālais papildina laikmetīgo; kādā mērā laikmetīgā amatniecība var kļūt par instrumentu kultūras identitātes stiprināšanā un saglabāšanā? Zīmīgi, ka izstādes aplūkojamas tajā pašā ēkā, kur blakus zālē eksponēta “Jasmuižas” iespaidīgā Latgales keramikas kolekcija, tā vēl jo vairāk izceļot šo tradicionālās un laikmetīgās mākslas līdzāspastāvēšanu un mijiedarbību. 

Foto un video materiāli var tikt izmantoti muzeja publicitātes pasākumos.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI