DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. augustā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Andris Sprūds: Latvija un Polija ir NATO un ES ārējās robežas drošības sardzē

Trešdien, 21. augustā, aizsardzības ministrs Andris Sprūds darba vizītē apmeklēja Poliju, kur tikās ar Polijas aizsardzības ministra vietnieku Pāvelu Zaļevski (Paweł Zalewski), lai pārrunātu abu valstu sadarbību aizsardzības jomā.

“Latvija un Polija ir NATO un Eiropas Savienības ārējās robežas drošības sardzē. Mums ir kopīga izpratne par šī brīža drošības izaicinājumiem un nepieciešamību stiprināt drošību mūsu reģionā, ne tikai sargājot austrumu robežu no agresorvalstu hibrīduzbrukumiem, bet arī fiziski izvēršot pretmobilitātes pasākumus uz robežas. Mums nav ilūziju attiecībā pret Krieviju un tās imperiālistiskajiem nodomiem. Ja Baltijas valstis strādā pie kopīgas Baltijas aizsardzības līnijas izveides, tad Polija strādā pie sava pretmobilitātes projekta realizācijas uz austrumu robežas. Abu projektu savienošana būtu spēcīgs drošības garants un signāls, ka NATO un Eiropas Savienības ārējā robeža ir aizsargāta,” uzsver A. Sprūds.

Tikšanās laikā abu valstu amatpersonas pārrunāja arī drošības situāciju reģionā un Polijas dalību NATO daudznacionālajā brigādē Latvijā. Tāpat ministri pārrunāja abu valstu sadarbību dronu koalīcijā un atbalsta sniegšanu Ukrainai.

Latvija un Polija ir stratēģiski partneri, kurus vieno ilggadēja sadarbība aizsardzības jomā. Polijas karavīri ir būtiska daļa no Kanādas vadītās NATO daudznacionālās brigādes Latvijā. Tāpat arī Polijas gaisa spēki ir vairākkārt veikuši Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misiju un ir veikuši būtisku ieguldījumu NATO kopējā atturēšanas un aizsardzības stiprināšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI