DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. augustā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
2
2

VUGD piedalīsies SIA “Naftimpeks” rīkotajās vietējā līmeņa praktiskajās civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas mācībās 

Otrdien, 20. augustā, plkst. 10.00 Rīgā “SIA Naftimpeks” naftas produktu terminālī Laivinieku ielā 11, notiks vietēja līmeņa praktiskās civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas mācības, kurās tiks pārbaudīta gatavība vietēja mēroga katastrofai. Mācību mērķis ir praktiski pārbaudīt objekta civilās aizsardzības, kā arī ārpusobjekta civilās aizsardzības plānu darbību. 

Mācībās tiks inscenēta situācija, ka naftas terminālī, eksporta sūkņu stacijā, sūkņa un cauruļvada savienojumā, notiek dīzeļdegvielas noplūde. Notikuma vietā veicot bojātās vietas remontdarbus, noplūdusī degviela aizdegas un notikumā cieš viens uzņēmuma darbinieks. Lai situāciju pietuvinātu reālam scenārijam, tiks izmantotas dūmu sveces. Mācību ietvaros uzņēmuma teritorijā tiks iedarbināta objekta trauksmes sirēna.  

Praktiskajās mācībās uzņēmuma teritorijā piedalīsies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts policija, Rīgas pašvaldības policija, Valsts vides dienests, Neatliekamas medicīniskās palīdzības dienests, Rīgas brīvostas pārvaldes Ostas policija, Rīgas valstspilsētas pašvaldības Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvalde, kā arī SIA “Naftimpeks” objekta personāls. 

Mācību rīkotāji aicina iedzīvotājus nesatraukties, ja redzama ugunsdzēsības un citu operatīvo dienestu transporta kustība un ugunsdzēsēju glābēju darbs uzņēmuma teritorijā, un atvainojas par iespējamo satraukumu un operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem SIA “Naftimpeks” apkārtnē!  

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI