DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Pagarināta pieteikšanās jauniešu vasaras piedzīvojumam “Projektu nakts 2024” 

Publicitātes attēls

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) pagarina pieteikšanā termiņu pasākumam “Projektu nakts 2024” līdz 7. jūlijam. Pasākums norisināsies 31. jūlijā un 1. augustā Latvijas jauniešu galvaspilsētas 2024 – Līvānu tuvumā. Diennakts garumā kopā ar pieredzējušiem ekspertiem un vienaudžiem dalībnieki varēs attīstīt  projektu rakstīšanas prasmes, strādājot pie savām idejām un izzinot iespējas finansējuma piesaistei to īstenošanai. Šis pasākums būs lielisks vasaras piedzīvojums, kur neformālā gaisotnē dalībnieki pilnveidos prasmes, iegūs jaunu pieredzi un domubiedrus! 

Pasākuma mērķis ir sniegt praktisku atbalstu jauniešiem, kuri gatavojas iesniegt projektu pieteikumus programmām “Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss”. Šī gada "Projektu nakts" būs tematiski veltīta jaunatnes līdzdalībai. Dalībnieki varēs piedalīties interaktīvās darbnīcās un izglītojošās aktivitātēs, apmeklēt meistarklases un projektu darbnīcas. Soli pa solim tiks skaidrots, kā veidot projektus, kas balstīti uz neformālās izglītības un jaunatnes līdzdalības principiem. Notiks arī dalīšanās projektu pieredzes stāstos un citas aktivitātes.  Savukārt, vakarpusē “Projektu nakts” dalībniekus ar muzikālu pārsteigumu iepriecinās jauniešu progresīvā rokgrupa “Aston Kais”. 

Dalībniekiem būs iespēja izzināt jauniešu apmaiņas, jaunatnes līdzdalības un solidaritātes projektu būtību, lai labāk saprastu, kurš no tiem ir visatbilstošākais viņu ideju īstenošanai. Tiks sniegta informācija par jaunām iespējām, tostarp Eiropas jaunatnes informācijas tīklu “Eurodesk” un iniciatīvu “DiscoverEU”, kas sniedz iespēju pilngadību sasniegušiem jauniešiem iepazīt Eiropu, ceļojot ar vilcienu bez maksas. Sīkāka informācija par festivāla programmu un norisi būs pieejama vietnē www.jaunatne.gov.lv. 

Rudenī “Projektu nakts” dalībnieki varēs turpināt attīstīt izstrādātās idejas, piedaloties praktiskās darbnīcās, kuru laikā tiks pilnveidots projekta pieteikums, lai jau 2024. gada oktobrī startētu projektu konkursā un saņemtu finansējumu ideju īstenošanai. 

Kādas iespējas piedāvā  "Projektu naktī” un kāpēc tā ir vērtīga pieredze?  

Dalība pasākumā “Projektu nakts 2024” sniedz ne vien iespēju 24 stundu laikā pārvērst savas idejas reālā projekta pieteikumā, bet arī: 

  • saprast, kā savai idejai iegūt finansējumu programmā “Erasmus+” vai “Eiropas Solidaritātes korpuss”; 
  • saņemt atbalstu no pieredzējušiem mācību vadītājiem un JSPA ekspertiem idejas attīstīšanā un projekta pieteikuma izstrādē; 
  • atrasties starp cilvēkiem, kuri darbošanās procesā sniedz atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem; 
  • izaicināt sevi un izmēģināt dažādas pieejas projektu rakstīšanā un īstenošanā; 
  • veidot sadarbības saviem projektiem un iedvesmoties no citu pieredzes stāstiem; 
  • satikt jaunus draugus, domubiedrus un attīstīt komunikācijas prasmes; 
  • iegūt pozitīvas emocijas un neaizmirstamu pieredzi.

Visiem apstiprinātajiem dalībniekiem dalība “Projektu naktī” ir bez maksas, kā arī tiks nodrošināta ēdināšana un uzturēšanās izdevumi pasākuma teritorijā (labsajūtas kompleksā “Avotiņš”, Līvānu novadā). Kā jau īstā vasaras piedzīvojumā pienākas – būs iespēja izmēģināt dzīvi telšu pilsētiņā (dalībniekiem pašiem jāņem līdzi sava telts nakšņošanai) un baudīt garšīgus ēdienus. 

Ko aicinām “Projektu naktij” pieteikties? 

Pieteikties aicinātas organizāciju (biedrību vai nodibinājumu), iestāžu (skolas, augstskolas, t.sk. skolēnu/studentu pašpārvaldes, jauniešu centri u.tml.) un neformālās jauniešu interešu grupu (domubiedri, interešu grupa, vienaudži)* komandas 2-3 cilvēku sastāvā, no kuriem: 

  • 1-2 ir jaunieši vecumā no 13 līdz 30 gadiem; 
  • 1 ir organizācijas, iestādes pārstāvis vai neformālās grupas līderis*, kurš pasākuma ietvaros ir atbildīgs par savas komandas dalībniekiem. 

*Ja komandu veido neformālā jauniešu interešu grupa, visiem jauniešiem ir jābūt pilngadīgiem (sasniegušiem vismaz 18 gadu vecumu) un jāvienojas savā starpā par komandas līderi (par komandā atbildīgo personu). 

Priekšroka tiks dota dalībniekiem bez pieredzes vai ar nelielu pieredzi programmu “Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” projektu īstenošanā. 

Kā reģistrēties pasākumam “Projektu nakts 2024”? 

Pieteikties iespējams, līdz 2024. gada 7. jūlijam aizpildot elektronisku pieteikuma anketu. Dalībnieki, kuri pēc pieteikšanās tiks apstiprināti pasākumam, līdz 17. jūlijam saņems papildu informāciju uz pieteikuma anketā norādīto e-pasta adresi. 

Aicinām ņemt vērā, ka vietu skaits ir ierobežots! 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI