DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Valmiera jūlijā uzņems Eiropas kausa posmus BMX

FOTO: Arvis Ertmanis

Lielais BMX atgriežas Valmierā! Pēc mēneša, 13. un 14. jūlijā, Māra Štromberga BMX trasē “Valmiera” notiks Eiropas Riteņbraukšanas savienības (UEC) rīkotās Eiropas kausa izcīņas 9. un 10. posma sacensības. Sagaidāms, ka uz starta izies spēcīgākie pašmāju un ārvalstu sportisti elites, U-23 un junioru klasēs, kā arī tiks noskaidroti labākie braucēji 22 Challenge kategorijās. Skatītājiem ieeja sacensībās būs bez maksas.

Šāda mēroga riteņbraukšanas sacensības Valmierā notiks trešo gadu pēc kārtas, turklāt nākamvasar Latvijai jau otro reizi būs uzticēta arī Eiropas čempionāta rīkošana, par norises vietu izvēloties Valmieras BMX trasi, kas kopš 2022. gada ir oficiāls šī sporta veida Ziemeļeiropas centrs.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas izpilddirektors Artis Ozols: “Atkārtota Eiropas kausa posmu rīkošanas tiesību piešķiršana Latvijai nenoliedzami ir UEC uzticības apliecinājums mums kā rīkotājiem, un labs signāls ārvalstu sportistiem par kvalitāti, kuru spējam nodrošināt Valmierā, Latvijā. Tajā pašā laikā tāda mēroga starptautisku sacensību norise ir lieliska iespēja mūsu pašu braucējiem gūt plašāku pieredzi tepat, savās mājās, kas ir jo īpaši būtiski jaunākās paaudzes sportistiem un viņu vecākiem.”

Savu dalību šī gada Eiropas kausa sacensībās Valmierā jau apstiprinājis Latvijas labākais elites sportists Kristens Krīgers, kurš nule kā saņēmis arī apstiprinājumu dalībai 2024. gada Parīzes Olimpiskajās spēlēs, kas no 26. jūlija līdz 11. augustam notiks Francijas galvaspilsētā. “Protams, olimpiādes tuvums tieši ietekmēs sacensību dalībnieku sastāvu Eiropas kausā, taču vēlos uzsvērt, ka tai ir kvalificējušies tikai 12 eiropieši, līdz ar to esmu pārliecināts, ka Valmierā būs vērā ņemama konkurence elites sacensībās,” paudis Krīgers, apliecinot, ka Eiropas kausa posma sacensības pašu mājās būs pēdējais sagatavošanās etaps karjeras nozīmīgākajam startam – olimpiskajās spēlēs.

Jāatzīmē, ka šosezon Eiropas kausa sacensībās drīkst startēt no astoņu, nevis septiņu gadu vecuma, kā tas bija iepriekš. Dalībnieku reģistrācija noslēgsies jūnija izskaņā, uzreiz pēc tās tiks izziņota arī plašāka sacensību programma. Līdz tam turpinām gatavoties, lai pie mums Valmierā varam baudīt ne vien augstākā līmeņa sportu, bet arī augstākā līmeņa sacensību norisi!

Visai aktuālajai informācijai turpmāk aicinām sekot līdzi BMX Valmiera tīmekļvietnē bmxvalmiera.lv, Facebook kontā “BMX Valmiera” un Instagram kontā @eurobmxlatvia, savukārt informāciju par naktsmītnēm sacensību laikā un brīvā laika pavadīšanas iespējām Valmierā un Valmieras novadā vienkopus iespējams atrast tīmekļvietnē visit.valmiera.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI