DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Jāņa Akuratera muzejā skanēs Vinsenta Kūkoja koncerts 

Jāņa Akuratera muzejā (Rīgā, Ojāra Vācieša ielā 6a) 15. jūnijā plkst. 16.00 aicina uz Latgales dziesminieka Vinsenta Kūkoja koncertu.  

Latgales dziesminieks Vinsents Kūkojs ar dziesmu sacerēšanu aizrāvies jau no 16 gadu vecuma. Sākotnēji dziesmu vārdiem izmantojis Aleksandra Čaka dzeju, vēlāk bez pašsacerētiem tekstiem komponējis dziesmas arī ar tēva Antona Kūkoja, Pētera Jurciņa, Laimoņa Vāczemnieka un citu autoru dzeju. 

Savās daiļradē dziesminieks pievēršas cilvēka dzīves dažādajiem pagriezieniem un problēmjautājumiem, mēģinot tiem dot dzejiski radošu atbildi. Dziesmās vienkāršais mijas ar dzīves skaudrumu, romantiskais ar sāpīgi aizkustinošo. Nesamākslotība un patiesums caurvij visu Vinsenta Kūkoja sacerēto mūziku. Tā ir šodienas Latgales dziesminieka balss, kas stāsta par aktuālo Latgales cilvēku dzīvēs bez liekiem izpušķojumiem. 

Vinsents Kūkojs ir mūzikas autors vairāk nekā 100 dziesmām latgaliešu un latviešu valodā. Daļa no tām ierakstītas un iekļautas 2017. gadā izdotajā diskā “Breineigō nosta”. Ir aktīvs dziesminieku kustības dalībnieks, piedalījies vairākos Vislatvijas Dziesminieku saietos, vairākkārt uzstājies festivālos “Upeitis uobeļduorzs” Upītē, koncertējis mūzikas un mākslas festivālā “Bildes”, kā arī Austras biedrības rīkotajos pasākumos. 

Koncertā Jāņa Akuratera muzejā, uzstājoties kopā ar dēlu Rihardu, skanēs gan daudzas klausītāju iemīļotas dziesmas, gan vairākas jaunas kompozīcijas. “Ja klausītājs aizdomājas, dziesma savu ir paveikusi,” tā par savām dziesmām saka pats autors. 

Ieejas maksa: 2.00 EUR; 

Skolēniem, studentiem, senioriem: 1.50 EUR

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI