DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. maijā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-pakalpojumi

Latvijas Pasts uzsācis sadarbību ar Nova Poshta Global

Publicitātes attēls

VAS Latvijas Pasts ir uzsācis sadarbību ar Ukrainas loģistikas uzņēmumu Nova Poshta Global par sūtījumu piegādes pakalpojumiem Baltijā.  

Sadarbība paredz, ka Latvijas Pasts piegādās Nova Poshta sūtījumus klientiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Patlaban abu uzņēmumu sadarbība galvenokārt ir saistīta ar e-komercijas sūtījumu plūsmām.  

Tas nozīmē, ka Ukrainas uzņēmumam ir pieejams Latvijas Pasta piegādes tīkls un loģistikas pakalpojumi. Proti, Latvijas Pasts pakas un cita veida e-komercijas sūtījumus nogādā gan pakomātos, gan ar kurjera starpniecību līdz adresātiem – privātpersonām un biznesa klientiem Baltijā.  

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens akcentē, ka Ukraina ir nozīmīgs partneris: “Latvijai un Ukrainai ir ciešas savstarpējās attiecībās. Uzņēmēju dialogs ir īpaši būtisks laikā, kad varam palīdzēt savienot cilvēkus un robežas, ko ir šķīris karš. Tāpēc esam atvērti plašai sadarbībai, meklējot efektīvus risinājumus loģistikas procesu organizēšanai.” 

Latvijas Pasts uzskata, ka sadarbība palielinās sūtījumu apjomu un perspektīvā paplašinās Baltijas reģiona iedzīvotājiem piegādes iespējas arī uz Ukrainu.  

“Starptautisko attīstību mēs redzam balstītu sadarbībā, kas ļauj nodrošināt aizvien augstākas kvalitātes pakalpojumu sniegšanu, piedāvājot ātrākas un ērtākas sūtījumu saņemšanas iespējas klientiem,” uzsver Latvijas Pasta valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare.  

Tikmēr Nova Poshta Global izpilddirektors Jurijs Benevitskij (Yurii Benevytskyi) uzsver pasaules e-komercijas tirdzniecības popularitāti un priekšrocības: “Ērta iepirkšanās tiešsaistē un gandrīz neierobežotas globālās e-komercijas iespējas liek klientiem arvien biežāk izmantot pārrobežu pakalpojumus. Nova Global ir plaša pieredze starptautisko kravu piegādē uzņēmumiem un privātajiem klientiem visā pasaulē, tostarp Baltijas valstīs. Nova Global un Latvijas Pasta sadarbība nodrošinās ātrus un efektīvus loģistikas risinājumus, savienojot daudzu valstu uzņēmējus.”

Jaunu tirgu apgūšana un intensīvs darbs pie sadarbību noslēgšanas ir Latvijas Pasta attīstības stratēģiskais virziens. Uzņēmums sadarbībā ar Ukrainu saredz iespēju stiprināt savas pozīcijas ārpus Eiropas, ņemot vērā Nova Poshta Global plānu izveidot jaunu loģistikas savienojumu ar ASV.  

Kā vēstīts, Latvijas Pasts pastāvīgi pilnveido un paplašina savus pakalpojumus, lai stiprinātu pozīciju pārstāvētajos biznesa segmentos. Viena no uzņēmuma 2024. gada prioritātēm paredz palielināt pakomātu skaitu līdz 500 vienībām, lai izveidotu plašāko pakomātu tīklu visā Latvijas teritorijā, kas būtiski paplašinās sūtījumu saņemšanas iespējas mūsu klientiem. 

Vienlaikus uzņēmums attīsta e-komercijas sūtījumu un loģistikas biznesa segmentu, kā arī uzlabo universālā pasta pakalpojumu pieejamību, sūtījumu piegādes procesus un klientu apkalpošanu. Latvijas Pasts arī veicina jaunus paku sūtījumu pārsūtīšanas virzienus un sadarbojas ar starptautiskiem e-komercijas pakalpojumu sniedzējiem, lai pozicionētu Rīgu kā loģistikas centru. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI