DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības nozares vadība godinās Otrā pasaules kara upuru piemiņu 

Trešdien, 8. maijā, aizsardzības nozares vadība godinās Otrā pasaules kara upurus, piedaloties piemiņas pasākumos Rīgas Brāļu kapos un Lestenes Brāļu kapos, Tukuma novadā. 

 

Pulksten 10.30, atzīmējot Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienu, aizsardzības ministrs Andris Sprūds un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, kā arī Zemessardzes 1. Rīgas brigādes komandieris pulkvedis Normunds Baranovs piedalīsies vainagu un ziedu nolikšanas ceremonijā Rīgas Brāļu kapos. 

Muzikālo pavadījumu piemiņas pasākuma laikā nodrošinās Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris. 

Savukārt pulksten 14.00, godinot Otrā pasaules kara upurus, aizsardzības ministrs A. Sprūds un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants L. Kalniņš apmeklēs Lestenes brāļu kapus, kur notiks Otrā pasaules kara cīnītājiem veltīts piemiņas pasākums.  

Piemiņas pasākumu organizē Latviešu karavīru piemiņas biedrība “Lestene”, un tā laikā muzikālo pavadījumu nodrošinās Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestris.  

Otrā pasaules kara laikā Lestenes un Džūkstes apkārtnē norisinājās Ziemassvētku kaujas, kas noslēdzās 1945. gada janvāra sākumā. Šajās kaujās pirmo reizi viena pret otru cīnījās pretējās pusēs karojošās latviešu vienības: Vācijas Bruņoto spēku sastāvā iekļautā latviešu 19. grenadieru divīzija un 106. grenadieru pulks, un 130. latviešu strēlnieku korpuss ar divām divīzijām, kas bija Padomju Savienības Sarkanās armijas sastāvā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI