DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Lielauces ezerā atcelta licencētā makšķerēšana

Publicitātes foto

No šī gada 11. aprīļa tiek pārtraukta licencētās makšķerēšanas organizēšana AS “Latvijas valsts meži” (LVM) apsaimniekotajā Lielauces ezerā. Ezers turpmāk būs brīvi pieejams makšķerēšanai kā jebkura cita publiskā statusa ūdenstilpe.

Šī gada 10. aprīli spēku zaudējuši Dobeles novada domes 2022. gada 13. maija saistošie noteikumi Nr. 18 “Par licencēto makšķerēšanu un zemūdens medībām Lielauces ezerā 2022.–2026. gadam”, līdz ar to no 11. aprīļa tiek pārtraukta licencētās makšķerēšanas organizēšana Lielauces ezerā. Turpmāk ezerā varēs brīvi makšķerēt, ievērojot Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumos Nr. 800 “Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi”.

Līdz ar licencētās makšķerēšanas pārtraukšanu, turpmāk makšķernieki un atpūtas uz ūdens baudītāji Lielauces ezerā varēs izmantot savu peldlīdzekli. Jāņem gan vērā, ka ezerā nav atļauts izmantot laivu ar iekšdedzes dzinēju, jo ezers ietilpst Vīķu purva dabas liegumā. Elektromotora izmantošana nav aizliegta. Lielauces ezera vidējais dziļums ir 1,5 metri, bet maksimālais – 3,5 metri. Ezerā mīt asaris, karūsa, līdaka, līnis, rauda, rudulis, zutis, vēdzele un citas zivis.

“Atgādinām, ka makšķerniekiem saskaņā ar noteikumiem vecumā no 16 līdz 65 gadiem līdzi jābūt derīgai makšķerēšanas kartei un personu apliecinošam dokumentam. Izņēmums ir bērni vecumā līdz 16 gadiem un personas ar invaliditāti. Tāpat makšķerniekiem noderēs mērlente, lai izmērītu lomu, jo saskaņā ar noteiktumiem līdaka, kas īsāka par 50 centimetriem, mērot no purngala līdz astes spuras galam, makšķerniekam jālaiž atpakaļ ūdenī. Kopumā makšķernieks drīkst paturēt piecas līdakas. Savukārt asariem izmērs un skaits nav noteikts, taču loma kopsvars nevar pārsniegt piecus kilogramus,” skaidro LVM rekreācijas vadītājs Kristaps Didže.

LVM turpina organizēt licencētu makšķerēšanu trijās uzņēmuma apsaimniekotās ūdenstilpēs: Tērvetes ūdenskrātuvē, Kaņiera ezerā un Gulbju ezerā, kur makšķerēšanai jāiegādājas maksas licence. No licenču pārdošanas iegūtie līdzekļi tiek izmantoti šo teritoriju attīstībai un zivju krājumu papildināšanai. Pie katras minētās LVM pārvaldījumā esošās ūdenstilpes pieejams viss makšķerēšanai nepieciešamais: naktsmītnes, laivu noma, ērta autostāvvieta un labiekārtota atpūtas vieta, ļaujot pilnvērtīgi atpūsties kopā ar ģimeni vai kuplākā draugu pulkā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI