DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Aicina piedalīties asinsdonoru dienā pie parlamenta

Jau rīt, 11.aprīlī, pie parlamenta notiks asinsdonoru diena, kurā ikviens aicināts Valsts asinsdonoru centra (VADC) specializētajā autobusā ziedot asinis līdzcilvēku dzīvības un veselības glābšanai. Donoru dienā aicināti piedalīties arī Saeimas deputāti un darbinieki.

Specializētais autobuss pie Saeimas nama Jēkaba ielā atradīsies no pulksten 10.00 līdz 14.00.

Dodoties ziedot asinis, ir jābūt labai pašsajūtai. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments, kā arī būs jānorāda savs bankas konta numurs, ja ziedotājs vēlēsies saņemt naudas kompensāciju.

Pirms asins ziedošanas VADC tīmekļvietnē iespējams aizpildīt donora anketu un to izdrukātu ņemt līdzi, lai asins ziedošana noritētu raitāk: https://www.vadc.lv/donoriem/donora-pieteikums. Anketu vēlams aizpildīt ne ātrāk kā dienu pirms asins ziedošanas.

Viena ziedošanas reize – tā ir iespēja palīdzēt līdz pat trim nelaimē nonākušiem cilvēkiem. Asins nodošanas procedūra neaizņem vairāk par pusstundu. Tā sniedz gandarījumu par palīdzību citiem grūtā brīdī, kā arī uzlabo donora veselību, tostarp palīdz atjaunot asins sastāvu. Plašāka informācija VADC tīmekļvietnē www.vadc.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI