DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Vienotu komunikāciju radošo industriju jomā nodrošinās biedrība “Latvijas Dizaina centrs”

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā juridiskām personām par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu vienotas komunikācijas nodrošināšanai radošo industriju jomā uzvarējusi biedrība “Latvijas Dizaina centrs”.

Līdzdarbības līgums ar konkursa uzvarētāju tiks slēgts uz trīs gadiem, paredzot šādus pienākumus:

  • atlasīt, uzkrāt un izplatīt aktuālo informāciju par radošajām industrijām vienotajā interneta platformā FOLD un sociālajos medijos;
  • sasaitē ar radošo industriju komunikācijas platformas saturu izglītot un veidot sabiedrības izpratni par radošo industriju procesiem;
  • veidot sadarbību ar nacionāla un starptautiska līmeņa partneriem (piemēram, Latvijas Dizaina gada balvas un Arhitektūras gada balvas organizatoriem, drukātiem un elektroniskiem medijiem, līdzīga veida ārvalstu radošo industriju platformām, biznesa inkubatoriem, citām profesionālām un radošo industriju atbalsta organizācijām) ar mērķi stiprināt radošo industriju komunikācijas platformas kapacitāti ilgtermiņā.

Radošo industriju komunikāciju paredzēts nodrošināt gan latviešu, gan angļu valodā. Galvenais informācijas avots par radošajām industrijām nacionālā līmenī būs komunikācijas platforma latviešu valodā, savukārt angļu valodā tiks sniegta visaptveroša informācija par Latvijas radošo industriju darbību, popularizēti labās prakses piemēri un veiksmes stāsti potenciālajiem sadarbības partneriem un ieinteresētajām pusēm ārvalstīs.

Valsts pārvaldes uzdevumu veikšana tiks finansēta no KM valsts budžeta programmas „Profesionālā māksla” apakšprogrammas „Mākslas un literatūra”, paredzot finansējumu 32 998 eiro gadā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI