DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts vērtības

Sabiedriskajai apspriešanai nodots plāna projekts “Plāns rasisma un antisemītisma mazināšanai 2024.–2027. gadam”

Kultūras ministrija (KM) ciešā sadarbībā ar Ārlietu, Ekonomikas, Finanšu, Iekšlietu, Izglītības un zinātnes, Labklājības, Satiksmes, Tieslietu, Veselības un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijām izstrādājusi un sabiedriskajai apspriešanai nodod plāna projektu Plāns rasisma un antisemītisma mazināšanai 2024.–2027. gadam. Priekšlikumus sabiedriskās apspriešanas ietvaros KM gaidīs līdz 15. martam.

Plāna projekta „Plāns rasisma un antisemītisma mazināšanai 2024.-2027. gadam” izstrādes starpinstitucionālajā darba grupā strādāja arī Augstākās izglītības padomes, Izglītības kvalitātes valsts dienesta, Tiesībsarga biroja, Nodarbinātības valsts aģentūras, Sabiedrības integrācijas fonda, Valsts izglītības satura centra, Valsts policijas, biedrības „Latvijas Cilvēktiesību centrs,” biedrības „Latvijas Pašvaldību savienība,” biedrības muzeja „Ebreji Latvijā,” muzeja „Žaņa Lipkes memoriāls,” kā arī biedrības „Šamir” pārstāvji.

Plāna mērķis ir veicināt rasisma un antisemītisma izpausmju mazināšanu, īstenojot tajā noteiktos pasākumus saskaņā ar Eiropas Komisijas paziņojumos iekļautajām rekomendācijām un ņemot vērā valstī pieejamos resursus.

Plāna projekts ietver situācijas raksturojumu Latvijā rasisma mazināšanas jomā, situāciju antisemītisma mazināšanas un ebreju dzīvesvides saglabāšanas jomā, pasākumus plāna mērķa sasniegšanai un ietekmes novērtējumu uz valsts un pašvaldību budžetu, kā arī aprēķinu par plānā iekļauto un uzdevumu īstenošanai nepieciešamo papildu finansējumu.

Plāna projektā nav ietverti pasākumi antičigānisma un romu diskriminācijas mazināšanai. Tos paredz KM sagatavotā plāna projekts „Plāns romu stratēģiskā ietvara pasākumu īstenošanai 2024.-2027. gadam.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI