DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. janvārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima ceturtdien lems par aizliegumu Latvijas komandu valsts izlasēm spēlēt ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem

Saeima ceturtdien, 1.februārī, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Sporta likumā, kas paredz liegt Latvijas komandu sporta spēļu valsts izlasēm spēlēt ar Krievijas un Baltkrievijas valsts izlasēm, kā arī organizēt sacensības, kurās šo valstu sportisti piedalās zem sava karoga vai neitrālā statusā.

Otrajā lasījumā sēdē plānots skatīt grozījumus Ceļu satiksmes likumā, lai varētu palielināt sodus par rupjiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem, kā arī likuma grozījumus, kas paredz sūdzības par bāriņtiesu darbinieku ētikas pārkāpumiem izskatīt pašvaldības ētikas komisijā.

Sēdes darba kārtībā ir arī deputātu pieprasījums satiksmes ministram par pasta nodaļu slēgšanu ārpus lielākajām pilsētām.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija lūgusi rītdien pirmajā lasījumā izskatīt likumprojektu par valsts nekustamā īpašuma Hanzas ielā 2, Rīgā, nodošanu bez atlīdzības laikmetīgas mākslas centram “KIM?”.

Šos likumprojektus deputāti skatīs Saeimas 25.janvāra sēdes turpinājumā. Savukārt 10 minūtes pēc šīs sēdes beigām deputāti darbu turpinās, skatot 1.februāra darba kārtības jautājumus.

Šajā sēdē deputāti otrajā lasījumā skatīs likuma grozījumus par tiesībām zvērinātam notāram uzsāktas mantojuma lietas ietvaros saņemt ziņas no Kredītu reģistra par savu klientu saistībām. Saeima arī lems par likuma izmaiņām, kas paredzētu obligātu pienākumu biedrībām un nodibinājumiem norādīt darbības jomu, vienkāršāku to likvidēšanas kārtību un regulējumu biedru attālinātai dalībai sapulcēs.

Saeima pirmajā lasījumā skatīs likuma izmaiņas, ar kurām iecerēts pilnveidot šķīrējtiesu regulējumu atbilstoši starptautiski atzītiem standartiem un praksei. Tāpat deputāti konceptuāli lems par grozījumu Imigrācijas likumā, kas paredz ierobežot negodprātīgus darba devējus un dot tiesības Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei līdz vienam gadam aizliegt šādām personām uzaicināt strādāt ārzemniekus.  

Deputātiem rīt būs jālemj arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu komisijām. To vidū ir grozījumi Enerģētikas likumā, kas cita starpā paredz nodrošināt lielāku atjaunojamo energoresursu īpatsvaru enerģijas ražošanā. Tāpat arī Inovatīvas uzņēmējdarbības un prioritāro projektu atbalsta likuma projekts, ar ko iecerēts izveidot tiesisko ietvaru uzņēmējdarbības atbalstam prioritārajās jomās un “zaļā koridora” regulējumu prioritāriem investīciju projektiem.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lūgusi iekļaut sēdes darba kārtībā lēmuma projektu par 10 508 pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Pārtrauksim maksāt Krievijas militārajā budžetā” turpmāko virzību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI