DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Parlamentārais sekretārs: jānovērš ārvalstu nevēlamā ietekme uz Eiropas Savienības demokrātiskajiem procesiem

2024. gada 29. janvārī Briselē Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Reinis Brusbārdis piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes sanāksmē, kurā tika spriests par priekšlikumu, kurš paredz novērst ārvalstu nevēlamo ietekmi uz ES likumdošanas procesiem.

Parlamentārais sekretārs R. Brusbārdis uzsvēra, ka Latvija atbalsta demokrātijas aizsardzību, vienlaikus norādot uz Latvijas bažām par priekšlikuma samērīgumu un atbilstību noteiktajam mērķim. R. Brusbārdis uzsvēra, ka nepieciešams meklēt labāku līdzsvaru starp ārvalstu iejaukšanās novēršanu un iedzīvotāju pamattiesību nodrošināšanu. Parlamentārais sekretārs aicināja Eiropas Komisiju turpināt dialogu ar pilsonisko sabiedrību, lai novērstu priekšlikuma negatīvo ietekmi uz pilsoniskās sabiedrības organizācijām.

Priekšlikums padarīs caurskatāmāku trešo valstu interešu pārstāvību ES. ES organizācijām, tostarp biedrībām, būs pienākums veikt uzskaiti par gadījumiem, kad tās ir veikušas lobija aktivitātes ES dalībvalstu institūcijās trešo valstu vārdā un saņēmušas no tām finansējumu.

Sanāksmes dalībnieki tika iepazīstināti ar Beļģijas prezidentūras ES Padomē prioritātēm. Sanāksmē norisinājās tiesiskuma dialogs, kurā diskutēja par aktuālo tiesiskuma situāciju Spānijā, Francijā, Horvātijā un Itālijā. Tāpat norisinājās viedokļu apmaiņa par priekšlikumu pilnveidot ES paplašināšanās procesa metodoloģiju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI