DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. janvārī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Ar ES fondu atbalstu Daugavpilī attīstīs ziemas tūrisma piedāvājumu

Publicitātes foto

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība ir saņēmusi ERAF finansējumu, un divu gadu laikā par pusmiljonu eiro plāno izbūvēs mākslīgā sniega segas veidošanas sistēmu Stropu aktīvās atpūtas un sporta trases teritorijā, kā arī īstenos citus pasākumus, popularizējot ziemas tūrisma iespējas Daugavpilī.

Ceturtdien, 25. janvārī, Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes sēdē deputāti lēma atbalstīt projektu “Ilgtspējīga pārrobežu sadarbība ziemas tūrisma attīstībai” (Sustainable cross border cooperation for winter tourism development”/ SnowPower/ Nr. LL-00123”), ko Daugavpils pašvaldība īstenos sadarbībā ar Visaginas pašvaldību Lietuvā.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš uzsver: “Daugavpils aktīvi izmanto Eiropas fondu atbalstu tiem pilsētas attīstības mērķiem, kuru īstenošanai šis atbalsts pieejams. Pateicoties šim finansējumam, pašvaldībai ir iespēja īstenot lielus projektus, ar minimāliem ieguldījumiem no pilsētas budžeta. Savukārt labiekārtošana nāk par labu ne tikai pašiem pilsētniekiem, bet arī padara mūsu pilsētu pievilcīgu tūristiem. Ekonomiskās krīzes apstākļos, tūrisma attīstība ir ļoti svarīgs pašvaldības darbības virziens, jo tūristu plūsmas palielināšana ļaus palielināt arī pilsētas ieņēmumus. Svarīgi attīstīt arī ziemas tūrisma piedāvājumu, lai Daugavpils kļūtu par pievilcīgu galamērķi vietējiem un ārvalstu tūristiem arī šajā gadalaikā.”

Kopējās projekta “Ilgtspējīga pārrobežu sadarbība ziemas tūrisma attīstībai” izmaksas sastāda 740 414,43 eiro, no tiem 80% jeb 592 331,54 eiro – ERAF līdzfinansējums. Šīs finansējums tiks izlietots projekta ietvaros īstenotajām Daugavpils pašvaldības un Visaginas pašvaldības aktivitātēm.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības projekta budžeta daļa ir 513 187,50 eiro no tiem:

  • 80% jeb 410 550,00 eiro ERAF līdzfinansējums;
  • 10% jeb 51 318,75 eiro Valsts budžeta līdzfinansējums;
  • 10% jeb 51 318,75 eiro Daugavpils valstspilsētas pašvaldības līdzfinansējums.

Projekta ietvaros Stropu aktīvās atpūtas un sporta trases teritorijā, netālu no sporta bāzes “Dzintariņš” tiks izbūvēta mākslīgā sniega segas veidošanas sistēma, kas ļaus izmantot daļu trases arī tad, kad gaisa temperatūra ir zem nulles, bet dabīgās sniega segas biezums nav pietiekošs, lai pilsētnieki un pilsētas viesi varētu nodarboties ar slēpošanu vai vizināties ar ragaviņām un pūšļiem. Lai nodrošinātu vides pieejamību un aktīvās atpūtas izmantošanas iespējas dažādām sabiedrības grupām, projekta ietvaros paredzēts iegādāties arī specializētu ziemas tūrisma aprīkojumu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Tā kā projektu “Ilgtspējīga pārrobežu sadarbība ziemas tūrisma attīstībai” Daugavpils valstspilsētas pašvaldība īsteno sadarbībā ar Visaginas pašvaldību, attīstot ziemas tūrisma piedāvājumu, abas pašvaldības īstenos pārrobežu tūrisma mārketinga aktivitātes. Žurnālistiem tiks nodrošināta iespēja doties pieredzes apmaiņas braucienos, iepazīstot Daugavpils un Visaginas ziemas tūrisma piedāvājumu, kā arī taps jauni reprezentatīvi video materiāli.

Lai paaugstinātu Daugavpils un Visaginas tūrisma speciālistu kapacitāti, projekta ietvaros tiks īstenotas apmācības “Zaļās un digitālās prasmes tūrismā, attīstot ziemas tūrismu”. Apmācībās iegūtās zināšanas tūrisma jomas darbinieki varēs izmantot ne tikai šī projekta rezultātu popularizēšanā, bet arī popularizējot jau esošo un veidojot jaunu tūrisma piedāvājumu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI