DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Šonakt Jūrmalā dzēsts plašs ugunsgrēks 

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 4. janvāra plkst. 6.30 līdz 5. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 56 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 31 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi. 

Plkst. 00.56 VUGD saņēma izsaukumu uz Putu ielu Jūrmalā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dvīņu mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka zem jumta seguma strauji attīstās degšana un  nāk spēcīgs sadūmojums. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās seši cilvēki. Plkst. 03.06 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts - ar atklātu liesmu dega bēniņi 100 m2 platībā un jumta pārsegums 30 m2 platībā.. Šobrīd turpinās darbs notikuma vietā. 

Plkst. 19.32 saņemts izsaukums uz Tukuma novada Kandavas pagastu, kur bija avarējusi vieglā automašīna. Ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja cietušo cilvēku nogādāt līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Tika atvienotas automašīnas akumulatora klemmes un darbs notikumā noslēdzās. 

Plkst. 15.22 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Rīgas ielu Gulbenē, kur bija avarējušas divas vieglās automašīnas. Ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja cilvēkam izkļūt no automašīnas un nodeva viņu NMPD mediķiem. Tika atvienotas automašīnu akumulatoru klemmes un darbs notikumā noslēdzās. 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega jumts, sodrēji trīs ēku dūmvados, vasaras virtuve, vieglā automašīna, starpstāvu pārsegums, koka konstrukcijas, starpsienu siltinājums, siena un siens, kamīna caurules silikona blīvējošais materiāls un trīs gadījumos atkritumi. 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI