DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. janvārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība
3
3

PTAC pieņem lēmumu pret Juriju Vasiļjevu, piemērots sods 8 000 eiro apmērā, uzdods izbeigt negodīgo komercpraksi 

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) 2023. gada 18. decembrī ir pieņēmis lēmumu patērētāju kolektīvo interešu pārkāpuma lietā, ar kuru personai Jurijam Vasiļjevam (Pakalpojuma sniedzējs), kurš piedāvā ceļotājiem kompleksus tūrisma pakalpojumus (ceļojumus), uzlikts tiesiskais pienākums izbeigt negodīgu komercpraksi, piedāvājot pārdošanai un pārdodot ceļojumus bez spēkā esošas speciālās atļaujas (licences), un piemērota soda nauda 8 000 EUR apmērā. 

Pakalpojuma sniedzējs ceļojumus piedāvājis sociālās saziņas vietnē Facebook publiskā grupā "Лучшие Цены На Путешествия Super Hot Last minute" un Pakalpojuma sniedzēja profilā @1000007460779120 (Юрий Владимирович Васильев), kā arī Pakalpojuma sniedzēja YouTube profilā "jurijs vasiljevs" (@jurijsvasiljevs4587). 

PTAC vairākkārt informēja Pakalpojuma sniedzēju, ka bez licences nedrīkst ceļotājiem piedāvāt un pārdot ceļojumus, un aicināja nodrošināt savas komercprakses atbilstību normatīvo aktu prasībām. Tomēr, neskatoties uz PTAC brīdinājumiem un aicinājumiem, Pakalpojuma sniedzējs aktīvi un sistemātiski turpināja savu darbību. Izvērtējot Pakalpojuma sniedzēja īstenoto komercpraksi, PTAC konstatēja, ka tajā ir saskatāmas negodīgas komercprakses pazīmes, jo Pakalpojumu sniedzējs kompleksos tūrisma pakalpojumus piedāvā normatīviem aktiem neatbilstošā veidā - tos sniedz bez speciālās atļaujas, noklusējot svarīgu informāciju par pakalpojuma sniedzēja identitāti, Pakalpojuma sniedzējs nav tiesīgs pārstāvēt Pakalpojuma sniedzēja sociālās saziņas vietnēs norādītos tūrisma operatorus, kā arī netiek izpildīti citi pienākumi, kas noteikti komplekso vai saistīto tūrisma pakalpojumu sniedzējam. 

PTAC secināja, ka Pakalpojuma sniedzējs pieļāvis patērētāju kolektīvo interešu pārkāpumu, un tādējādi tika noteikta soda nauda 8 000 EUR apmērā. Vienlaikus PTAC uzlika Pakalpojumu sniedzējam pienākumu nekavējoties izbeigt negodīgu komercpraksi, bez licences piedāvājot pārdošanai vai pārdodot ceļojumus normatīviem aktiem neatbilstošā veidā. 

Lēmumā PTAC brīdināja Pakalpojuma sniedzēju par PTAC piešķirtajām tiesībām ierobežot piekļuvi tām vietnēm, kurās Pakalpojuma sniedzējs turpinās piedāvāt kompleksus tūrisma pakalpojumus bez licences.

Ar pilnu lēmumu iespējams iepazīties ŠEIT.

PTAC aicina kompleksu tūrisma pakalpojumu sniedzējus ievērot normatīvo aktu prasības, proti, reģistrēties PTAC datubāzē un saņemt licenci, kā arī tūrisma operatoriem nodrošināt nodrošinājumu. Savukārt patērētāji tiek aicināti pirms ceļojumu iegādāšanās pārbaudīt PTAC publiskajā datubāzē, vai konkrētais ceļojuma piedāvātājs ir saņēmis licenci un vai tūrisma operatoram, kurš organizē konkrēto komplekso tūrisma pakalpojumu, ir spēkā esošs nodrošinājums. PTAC datubāze ir pieejama ŠEIT. 

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI