DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Gar valsts autoceļiem sāk uzstādīt ceļazīmes lībiešu un latgaliešu rakstu valodā

Gar valsts autoceļiem sāk uzstādīt kultūrvēsturisko novadu robežu zīmes, Lībiešu krasta robežas zīmes un apdzīvoto vietu, pilsētu vai ciemu nosaukumu ceļazīmes lībiešu valodā, kā arī apdzīvoto vietu, pilsētu vai ciemu nosaukumu ceļazīmes latgaliešu rakstu valodā. Pirmās šādas zīmes ir uzstādītas pie vietējā autoceļa Ciskādi–Dricāni (V552).

Kurzemē 22 ceļazīmes uzstādīs uz trim autoceļiem: Ventspils–Kola (P124), Talsi–Dundaga–Mazirbe (P125) un Tukums–Ķesterciems–Mērsrags–Kolka (P131). Latgalē uz vairāk nekā 50 valsts autoceļiem tiks nomainītas ceļazīmes ar apdzīvoto vietu, pilsētu vai ciemu nosaukumiem latgaliešu rakstu valodā.

Visā valsts ceļu tīklā uzstādīs arī 54 kultūrvēsturisko novadu robežu zīmes, bet Kurzemē arī trīs Lībiešu krasta robežas zīmes. 

Vietas, kur tiek uzstādītas šādas ceļazīmes, izvēlējās darba grupa, kurā darbojās Satiksmes ministrijas (SM), Tieslietu ministrijas (TM), Valsts valodas centra (VVC) un VSIA Latvijas Valsts ceļi (LVC) pārstāvji. Lēmums par šādu zīmju uzstādīšanu un finansējuma piešķiršanu atrodams ŠEIT.

Lībiešu krasta zīmes un ceļazīmes lībiešu valodā un kultūrvēsturisko novadu robežu zīmes par līgumsummu 9854,64 eiro (ar PVN) un 13 630,26 eiro (ar PVN) uzstādīs VAS Latvijas autoceļu uzturētājs, bet zīmes latgaliešu valodā par līgumsummu 78 084,97 eiro (ar PVN) Latvijas–Lietuvas kopuzņēmums SIA Viadukts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI