DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Svinīgā ceremonijā godinās Ministru kabineta balvas laureātus

Otrdien, 28. novembrī, tiks godināti šā gada Ministru kabineta balvas – Latvijas otrā augstākā apbalvojuma – laureāti. Svinīgā ceremonijā Dzintaru koncertzālē tos pasniegs Ministru prezidente Evika Siliņa un nozaru ministri.

Šogad valdības augstāko apbalvojumu saņems seši laureāti – ievērojamas personības un organizācijas – par nozīmīgiem nopelniem valsts drošības, zinātnes, izglītības, labklājības, vardarbības mazināšanas un kultūras jomās.    

Ministru kabineta balvas pasniegšanas ceremonija norisināsies 28. novembrī plkst. 19.00 Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē. Mediju iespējas: foto/video pasākuma laikā, pēc pasākuma – iespējamas intervijas ar laureātiem.

Par ieguldījumu Nacionālo bruņoto spēku kaujas spēju attīstībā un valsts aizsardzības stiprināšanā Ministru kabineta balvu saņems Zemessardzes vadības un štāba Izlūkinformācijas pārvaldes Izlūkinformācijas ieguves un analīzes daļas priekšnieks, majors Jānis Slaidiņš.

Savukārt Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķim, ķīmijas doktoram Pāvelam Arsenjanam nozīmīgais apbalvojums piešķirts par inovācijās balstītu ieguldījumu Latvijas Organiskās sintēzes institūta starptautiskās atpazīstamības veicināšanā un jauno pētnieku izglītošanā.

Ministru kabineta balvu par profesionālu un nozīmīgu ieguldījumu ģimnāzijas attīstībā un jauno izglītības standartu ieviešanā iegūs Rīgas Klasiskās ģimnāzijas direktors Romans Alijevs.

Sabiedriskā labuma nodibinājuma “Fonds Nāc līdzās!” vadītāja Sarma Freiberga saņems apbalvojumu par iekļaujošas sabiedrības vērtību iedzīvināšanu, veicinot cilvēku ar īpašām vajadzībām radošo spēju izpausmi kultūrā un mākslā.

2023. gada Ministru kabineta balvas laureāti ir arī biedrība “Centrs Marta”, kas aktīvi iesaistījusies vardarbības pret sievietēm mazināšanā, vardarbības upuru rehabilitācijā un sabiedrības izglītošanā.

Savukārt rakstniekam Albertam Belam Ministru kabineta balva piešķirta par izcilu sniegumu Latvijas literatūrā un ieguldījumu Latvijas neatkarības atjaunošanā.

Ministru kabineta balva ir Latvijas valdības augstākais apbalvojums - nākamais augstākais apbalvojums valstī aiz Triju Zvaigžņu ordeņa. Laureāti saņems Ministru kabineta Goda diplomu, Ministru kabineta balvas krūšu nozīmīti un naudas balvu 7115 eiro apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI