DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. novembrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
3
3

Notiks praktiskās apmācības drošības profesionāļiem par inovācijām videonovērošanas jomā

Biznesa augstskolas Turība Drošības laboratorijā šonedēļ, 15.-16. novembrī, notiks pirmās praktiskās apmācības drošības profesionāļiem un studentiem par videonovērošanas sistēmām, inovācijām un tehniskajiem risinājumiem. Tādā veidā drošības nozare un tās ekspertu pieredze cieši tiek integrēta augstskolas organizācijas drošības programmas studiju procesā. 

Apmācībās gan Latvijas, gan starptautiskie drošības produktu ražotāju eksperti stāstīs par videonovērošanas sistēmām, inovācijām, mobilajiem risinājumiem, videokameru funkcijām, priekšrocībām un tehniskajiem parametriem,  kā arī praktiski demonstrēs dažādu kameru modeļu iestatīšanas un konfigurēšanas iespējas. Tāpat apmācībās būs praktiskie vingrinājumi, piemēram, par videonovērošanas  attēlu analīzi, notikumu noteikšanu,  sarežģītu monitoringa sistēmu pārvaldību un integrāciju ar citām drošības sistēmām.

Videonovērošanas apmācības organizē Biznesa augstskolas Turība sadarbībā ar uzņēmumu ALTAS IT, kas ir viens no drošības nozares uzņēmumiem, kas iesaistījās Turības Drošības laboratorijas izveidē un nodrošina laboratorijai nepieciešamo tehniku un programmatūru, kā arī sniedz savu ekspertu atbalstu. Mācības norisināsies angļu valodā un ir bezmaksas.

Drošības nozare ir ļoti dinamiska, tai nepieciešami profesionāļi, kas spēj reaģēt ātri un efektīvi, lai mazinātu riskus, sekas un uzturēt drošu vidi visiem apkārtējiem. Esošajiem un topošajiem drošības speciālistiem ir nemitīgi jāpapildina savas zināšanas ar jaunākajām drošības tendencēm, globāliem notikumiem un  aktuālākajām metodēm, kā tās novērst.

“Nozarē bieži tiek novērots, ka vadītājiem, speciālistiem un iepircējiem trūkst nepieciešamās praktiskās zināšanas, gan drošības  produktu izmantošanā, gan to izvērtēšanā un iepirkšanā. Beidzot Latvijā augstākās izglītības līmenī notiks pilnvērtīga tehniskā un praktiskā apmācība ciešā sasaistē ar nozari, lai nodrošinātu vislabāko zināšanu pārnesi un inovācijas. ”uzsver Turības programmas “Organizācijas drošība” lektors, Drošības profesionāļu asociācijas pārstāvis Kārlis Apalups.

Savukārt uzņēmuma ALTAS IT Biznesa attīstības direktors Oskars Pirags norāda: Drīzumā plānots izsludināt Nacionālo kiberdrošības likumu, kas ieviesīs arī jaunus regulējums drošības tehnoloģiju jomā, tāpat kā tas savulaik bija ar Datu aizsardzības regulu, nosakot jaunas prasības un pienākumus personas datu apstrādē. Tieši tādēļ mēs no savas puses rūpējamies par drošības nozares profesionāļiem un topošajiem speciālistiem, lai tiem tiktu piedāvāti drošības risinājumi atbilstoši jaunākajām vispārējām drošības prasībām.”  

2023. gada vasarā Biznesa augstskolā Turība tika atklāta Drošības laboratorija, lai sniegtu programmas “Organizācijas drošība” studentiem un mācībspēkiem iespēju praktiski apgūt zināšanas un prasmes drošības jomā, kā arī veicinātu sadarbību ar drošības nozares pārstāvjiem. Laboratorija ir aprīkota ar videonovērošanas, ugunsdrošības, piekļuves kontroles un ēku vadības sistēmām, tāpat arī ar dažādiem fiziskās drošības risinājumiem. Arī turpmāk Drošības laboratorijā gan studentiem, gan drošības nozares profesionāļiem notiks  praktiskās apmācības dažādos ar drošības jomu saistītos jautājumos.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI