DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ventspilī norisināsies atjaunīgās enerģijas jautājumiem veltīts pasākums

FOTO: Publicitātes foto

Ventspils Valstspilsētas pašvaldība un Ventspils Brīvostas pārvalde sadarbībā ar biedrību “Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris” 10. novembrī no pl. 10.00 Ventspilī, zinātnes centra “VIZIUM” telpās īsteno viziumināru “Atjaunīgā enerģija Latvijas ekonomikai. Vai saules un vēja parki Latvijā samazinās maksājumus par elektrību?”. Lai piedalītos pasākumā, jāaizpilda reģistrēšanās anketa šeit: https://www.kurzemesbiznesaforums.lv/viziuminars.

“Ventspils Latvijas mērogā ir unikāls piemērs – pilsēta pēdējo 20 gadu laikā ir piedzīvojusi iespaidīgu industriālo izaugsmi un pierādījusi savu ekonomisko potenciālu. Apstrādes rūpniecības produkcijas izlaide ir pieaugusi 50 reizes! Šādu rezultātu esam sasnieguši ar mērķtiecīgu industrializācijas programmu, ko pašvaldība aizsāka 2002. gadā.  Savukārt 2022. gadā Ventspils ir uzsākusi jaunu industrializācijas programmu, izstrādāts projekts jaunam, vairākus simtus hektārus plašam industriālajam parkam investoru un rūpniecības vajadzībām. Tādējādi nākamo 20 gadu laikā Ventspils kļūs par Eiropas zaļo un digitālo tehnoloģiju izstrādes un ražošanas centru. Pašvaldība turpina realizēt investīciju piesaistes stratēģiju, attīsta pielāgotu industriālo infrastruktūru, atbalsta jaunos talantus un ievieš biznesa atbalsta pasākumus. Ventspils ir īstā vieta jūsu investīcijām!” uzsver Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš.

Viziuminārs veidots ar mērķi pulcēt uzņēmējus un nozaru ekspertus, lai meklētu risinājumus enerģētikas nozares transformācijai un tās ietekmei uz Latvijas ekonomiku. Pasākuma laikā dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar dažādu nozaru ekspertu viedokļiem, piedalīties diskusijā par atjaunīgās enerģijas izmantošanu Latvijā, kā arī tīkloties un neformāli tikties ar uzņēmējdarbības līderiem un enerģētikas nozares ekspertiem.

Pasākumā piedalīsies eksperti no dažādām nozarēm un organizācijām, tai skaitā Latvijas Republikas Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis; Latvijas Republikas Ekonomikas ministrs Viktors Valainis; Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents Aigars Rostovskis; AS “Conexus Baltic Grid” valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss; Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras ELWIND projekta nodaļas vadītājs Jānis Ločmelis; AS “Sadales tīkls” valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons;  Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Andris Bite; Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktora pienākumu izpildītāja Iveta Strupkāja; SIA “BaltCap AIFP” investīciju direktors Juris Pārups; Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas valdes priekšsēdētāja Elīna Egle-Ločmele; SIA "Bucher Municipal" vadītājs Mikus Brakanskis; SIA “European Energy Latvia” izpilddirektors Alnis Bāliņš; Ventspils brīvostas pārvaldes pārvaldnieka vietnieks Igors Udodovs; SIA “H2Latvia” vadītājs Kaspars Liepiņš.

Viziuminārs “Atjaunīgā enerģija Latvijas ekonomikai. Vai saules un vēja parki Latvijā samazinās maksājumus par elektrību?” 10. novembrī no pulksten 10.00 līdz 16.00. Papildu informācijas un reģistrēšanās anketa dalībai pasākumā atrodas Kurzemes Biznesa foruma vietnē šeit: https://www.kurzemesbiznesaforums.lv/viziuminars Dalība pasākumā ir bez maksas, taču vietu skaits ir ierobežots.

Pasākumu īsteno Ventspils Valstspilsētas pašvaldība un Ventspils Brīvostas pārvalde sadarbībā ar biedrību “Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI