DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tiesnesi Inesi Kiršteini ieceļ par Vidzemes rajona tiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju

Pirmdien, 23. oktobrī, Tieslietu padome rakstveida procesā lēma tiesnesi Inesi Kiršteini iecelt par Vidzemes rajona tiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju.

Jaunos amata pienākumus tiesnese Inese Kiršteine pildīs līdz brīdim, kamēr Tieslietu padome iecels Vidzemes rajona tiesas priekšsēdētāju.

Vidzemes rajona tiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju nepieciešams iecelt, jo līdzšinējam tiesas priekšsēdētājam Jānim Grīnbergam 2023. gada 22. oktobrī beidzās pilnvaru termiņš Vidzemes rajona tiesas priekšsēdētāja amatā.

Papildu informācija

Pamatojoties uz Rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas priekšsēdētāja, priekšsēdētāja vietnieka un tiesu nama priekšsēdētāja izvirzīšanas un iecelšanas kārtību  ja ir beidzies likumā noteiktais tiesas priekšsēdētāja, priekšsēdētaja vietnieka vai tiesu nama priekšsēdētāja amata pilnvaru termiņš, Tieslietu padome pēc Tiesu administrācijas priekšlikuma ieceļ priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju no priekšsēdētāja vietnieku vidus, ja vietnieku nav – no attiecīgās tiesas tiesnešu vidus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI