DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Septīto gadu Latvijā un citviet pasaulē atzīmēs Erasmus dienas

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) informē, ka no 2023. gada 9. līdz 14. oktobrim Latvijā un citviet pasaulē atzīmēs Eiropas līmeņa iniciatīvu “Erasmus dienas”. Sešu dienu laikā interesenti aicināti piedalīties daudzveidīgos “Erasmus+” projektu īstenotāju organizētos pasākumos, lai uzzinātu par programmas sniegtajām iespējām, ieguvumiem un aktualitātēm.

Šogad, atzīmējot jau izsludināto Eiropas Prasmju gadu, Erasmus dienu tēma ir “Sešas dienas, lai Eiropa iemirdzētos”. Pasākumu laikā ir būtiski apzināties Eiropas kultūras daudzveidības nozīmi un uzsvērt tās piedāvātās mācību iespējas. Papildu tam pasākumu organizatori savās aktivitātēs aicināti akcentēt tādas tēmas kā, piemēram, starptautiskā mobilitāte, Eiropas vērtības un pilsonība, kā arī kādu no četrām “Erasmus+” prioritātēm: iekļaušana un daudzveidība; digitālā transformācija; vide un cīņa pret klimata pārmaiņām un līdzdalība demokrātiskajā dzīvē.

Erasmus dienu interaktīvajā kartē šobrīd atrodami vairāk nekā 6000 pasākumi Eiropā un citviet. Latvijā līdz šim reģistrēti 24 pasākumi tādās pilsētās kā Rīga, Ogre, Liepāja, Daugavpils, Alūksne, Gulbene, Priekuļi, Kuldīga, Ventspils un Saldus. Pasākumi šogad notiks dažādos formātos gan tiešsaistē, gan klātienē. Tiks organizētas konferences, izstādes, koncerti, konkursi, semināri, atvērto durvju dienas, pieredzes stāstu vakari, viktorīnas, izglītojošas nodarbības un cita veida aktivitātes. Plašāku informāciju par visām Erasmus dienu aktivitātēm un to norises laiku aicinām skatīt tīmekļvietnē www.erasmusdays.eu.

Vēršam uzmanību, ka organizāciju, pašvaldību, skolu un citu iestāžu pārstāvji, kuri īsteno, ir īstenojuši vai piedalījušies “Erasmus+” projektos un vēlas dalīties savā pieredzē, kā arī stāstīt par programmas iespējām un iedrošināt izmantot tās, vēl līdz 12. oktobra plkst. 13.00 (pēc Latvijas laika) var reģistrēt savu pasākumu Erasmus dienu oficiālās tīmekļvietnes sadaļā “Organizēt pasākumu”.

Pagājušā gadā iniciatīvas “Erasmus dienas” ietvaros tika organizēti 6295 pasākumi 58 valstīs. Erasmus dienas ir Francijas “Erasmus+” aģentūras iniciatīva, kuru atbalsta Eiropas Komisija un kura notiek kopš 2017. gada. Iniciatīvas laikā programmas “Erasmus+” projektu īstenotāji un citi eksperti dalās ar saviem panākumiem, pieredzi un ieguvumiem, ko sniegusi programma.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI