DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
7
7

2023. gada 5. oktobris uz valsts robežas un valsts iekšienē

FOTO: Ivars Soikāns, LETA

Ceturtdien, 5.oktobrī Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 85 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 10640 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 377 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 39 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēts 21 robežpārkāpējs, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta septiņiem ārzemniekiem

Grebņevas un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Uzbekistānas, diviem Gruzijas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl vienam Ukrainas un vienam Krievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekam

Grebņevas  un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēti divi Gruzijas un viens Moldovas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta četriem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs uz Edinburgu un viens uz Londonu izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – vienam Krievijas, vienam Armēnijas, vienam Gruzijas, vienam Indijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 13 personām –  pieciem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Uzbekistānas, vienam Kirgizstānas, vienam Moldovas, vienam Rumānijas un vienam Vācijas pilsonim.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI