DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Aicina uz pasākumu “Latgalīši Reigā brauc!”

Jau trešo gadu rudens saulgriežu svētkos latgaliešu sirsnība piepildīs Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Latgales ciema pagalmus, jo Latgales plānošanas reģions sadarbībā ar biedrību “Latgales tematiskie ciemi” 2023. gada 30. septembrī no plkst. 10.00 līdz 17.00 organizē Miķeļdienas svētku tirdziņu, kurā saimniekos amatnieki un mājražotāji no visas Latgales. 

Uz rudens ražas svētkiem Miķeļdienā būs sabraukuši īstenie latgalieši ar devīzi “Latgalīši Reigā brauc!”. Būs latgaliešu Miķeļdienas tirgus un latgaliešu virtuve,  lustes un danči, Latgales amatnieku meistarklases un grāmatas, kas izdotas latgaliski.

Latgales amatnieku meistarklasēs savu amatu rādīs kokamatnieks Jānis Spuriņš, podnieki Pauliņi, kalējs Valērijs un Višķu amatnieku ciema ļaudis ar Valdi Grebežu priekšgalā. Visai ģimenei būs iespēja radoši darboties svilpaunieku, pīšanas un stikla vitrāžu darbnīcās.

Latgales meistari piedāvās iegādāties skaistas un gardas dāvanas, suvenīrus un sev tīkamus keramikas, kokamatniecības un stikla izstrādājumus, dažāda veida tekstila preces, dizaina ādas somas, pastalas, rotas un daudz ko citu.Savukārt, Latgales reģionālie tūrisma informācijas centri stāstīs par tūrisma iespējām, kultūrvēsturiskajām vērtībām un amatniecības tradīcijām Latgales reģionā.

Latgaliešu virtuvē  varēs baudīt gardas putras un citus labumus no zemnieku saimniecības “Kotiņi” pašu ražotās produkcijas, “Latgolys golds” piedāvās nogaršot īstus kūpinājumus no latgaļu melnās pirtiņas, būs arī ”Mūsu pankūkas” no Rēzeknes. Visas dienas garumā skanēs latgaliešu mūzika un būs danči ar kapelu “Augusti”, “Līvenhofas muzikantiem” un tautas deju kopu “Silaviņa”. Lustes vadīs Oskars Bērziņš. Notiks arī konkursi, ar iespēju saņemt balvā amatnieku izstrādājumus, kā arī latgaliešu valodas apguves ātrie kursi.

Latgales ciema pagalmos būs tikpat viesmīlīga gaisotne kā Latgalē! Aicinām uz lustīgāko pasākumu šoruden “Latgalīši Reigā brauc!” ar visdažādākajām aktivitātēm visai ģimenei!

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI