DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Cilvēktiesību komisija atbalsta vienotu sabiedrisko mediju ar atbilstošu finansējumu

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija otrdien, 27.jūnijā, atkārtoti pauda atbalstu vienota sabiedriskā medija izveidei, kā arī konceptuāli atbalstīja finansēšanas modeļa principu maiņu. 

“Atbalstot līdzšinējā Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas apvienošanu vienotā sabiedriskajā medijā, lēmām ar vēstuli vērsties valdībā par atbilstoša finansējuma vajadzību jaunā medija pilnvērtīgai darbībai un attīstībai. Līdzšinējais sabiedrisko mediju finansēšanas modeļa princips ir jāmaina, un komisijas piedāvājums ir atbilstoši valsts budžeta iespējām to izstrādāt kā trīs gadu attīstības plānu, pakāpeniski palielinot finansējumu ne mazāk kā 0,12 procentu apmērā no iekšzemes kopprodukta,” pauda Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ieva Brante. 

Deputāti šodien iepazinās ar Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes darba grupas ziņojumu par Latvijas sabiedriskā medija finansēšanas modeļa maiņu un koncepciju par jaunā medija izveidošanas gaitu un laika grafiku. Apspriežot darba grupas piedāvājumu jauna modeļa ieviešanai, komisija vienojās uzdot Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei sadarbībā ar Kultūras ministriju kā par mediju nozari atbildīgo institūciju virzīt nepieciešamos tiesību aktu projektus apstiprināšanai Ministru kabinetā un Saeimā.  

Atbilstošs finansējums ir ļoti būtisks veiksmīga un jēgpilna sabiedrisko mediju apvienošanai, un no tā izšķirsies Latvijas sabiedrisko mediju kā demokrātiskai valstij īpaši būtiskas institūcijas nākotne strauji mainīgajā un digitālajā mūsdienu pasaulē, deputātiem sacīja Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Jānis Siksnis. Plānots, ka jaunais medijs darbu sāks 2025.gada janvārī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI