DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Militārajās mācībās „Baltic Zenith 2023” pilnveidos iemaņas kaujas šaušanā pa gaisa mērķiem

No 10. līdz 20. jūnijam Dienvidkurzemes novada Vērgales pagastā, Šķēdes militārajā poligonā  un Jūrmalciema militārās aviācijas poligonā norisināsies starptautiskās militārās mācības „Baltic Zenith 2023”, kuru laikā Latvijas, Lietuvas un Amerikas Savienoto Valstu karavīri pilnveidos iemaņas kaujas šaušanā pa gaisa mērķiem.

Mācībās piedalīsies aptuveni 200 dalībnieki, tostarp karavīri, zemessargi un civilie darbinieki no Gaisa spēkiem, Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes, Zemessardzes, Lietuvas bruņotajiem spēkiem un Amerikas Savienoto Valstu Nacionālās gvardes vienībām.

Mācību mērķis ir trenēt un profesionāli sagatavot tuvās darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmu RBS-70, GROM, un AVENGER speciālistus, veicot praktiskos kaujas šaušanas vingrinājumus pa gaisa mērķiem.

Zemessardzes 1. Rīgas brigāde  sniegs atbalstu ar 81mm kalibra mīnmetēju apkalpēm, nodrošinot gaisa mērķus šaušanai ar GROM un AVENGER sistēmām.

Mācību laikā Jūras spēki nodrošinās drošību mācību norises vietā Baltijas jūras teritoriālajos ūdeņos.

Nacionālo bruņoto spēku ilgtermiņa attīstības plāns kā vienu no prioritātēm paredz pretgaisa aizsardzības spēju attīstību.

Iedzīvotāju ievērībai!

No 10. līdz 20. jūnijam pretgaisa aizsardzības kaujas šaušanas laikā no plkst. 12.00 līdz 24.00 jūras un gaisa drošības zonas tiks slēgtas saskaņā ar Latvijas normatīvo aktu prasībām. Ievērojot drošības prasības, būs ierobežota pārvietošanās gar Baltijas jūras piekrastes zonu Jūrmalciema poligona robežās. Arī iebraukšana poligona teritorijā būs ierobežota.

Mācību norise ir saskaņota ar Dienvidkurzemes novada pašvaldību, un mācību laikā tiks ievēroti visi noteiktie drošības pasākumi.

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām un īslaicīgi radītajiem trokšņiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI