DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Plānota jauniešu - bijušo ieslodzīto un probācijas klientu – aktīvāka iesaiste darba tirgū

Paredzēts paplašināt subsidētās nodarbinātības atbalstu, piedāvājot valsts līdzfinansētas darba vietas bezdarbniekiem vecumā līdz 29 gadiem, kuri ir atbrīvoti no brīvības atņemšanas iestādēm vai ir probācijas klienti.

To paredz š.g. 23. maija valdības sēdē apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos par aktīvo nodarbinātības pasākumu un preventīvo bezdarba samazināšanas pasākumu organizēšanas un finansēšanas kārtību un pasākumu īstenotāju izvēles principiem. Minētie grozījumi izstrādāti pēc Labklājības ministrijas un Tieslietu ministrijas iniciatīvas.

“Jauniešiem, kuri kādā dzīves brīdī ir izdarījuši likumpārkāpumu, iznākot no ieslodzījuma, ir vajadzīgs atbalsts, lai uzsāktu normālu sociālo un darba dzīvi. Darba algas subsīdija kalpo kā motivācija darba devējiem dot iespēju šiem jauniešiem un iekļaut viņus normālā dzīvē. Mums katrs cilvēks ir svarīgs, lai viņš realizē savu potenciālu un jūtas ar savu dzīvi labi,” Evika Siliņa, labklājības ministre.

Minētie bezdarbnieki tiks iesaistīti subsidētājā nodarbinātībā līdz 12 mēnešiem, nodrošinot darba devējam dotāciju algai 50% apmērā no algu izmaksām, nepārsniedzot valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmēru. Tāpat kā citiem subsidētās nodarbinātības pasākumā iesaistītajiem bezdarbniekiem, arī šai mērķgrupai nodarbinātības sākumposmā tiks nodrošināts darba vadītājs.

Plānots, ka sākotnēji šai mērķa grupai varētu tikt izveidotas 50 valsts līdzfinansētās darba vietas. Tam paredzētais finansējums 2023. gadā varētu sasniegt 62 000 eiro un 2024. gadā 167 650 eiro. Izvērtējot izmēģinājumprojekta rezultātus un darba devēju aktivitāti, subsidēto darba vietu skaits var tikt paplašināts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI