DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Noslodzes izlīdzināšanai rajona (pilsētas) tiesās ieviesīs ,,lietu svēršanas” modeli

Piektdien, 28. aprīlī, Tieslietu padome lēma rajona (pilsētas) tiesās ieviest lietu sarežģītības pakāpes noteikšanas jeb „lietu svēršanas” modeli, kas tiks izmantots noslodzes analīzei un monitoringam pirmās instances tiesās Latvijā, kā arī resursu un vakanču plānošanai tiesu sistēmā.

„Lietu svēršanas” modelis paredz novērtēt lietu sarežģītības pakāpi punktos. Tiesu administrācija veiks Tiesu informācijas sistēmas tehnisko pielāgošanu, lai nodrošinātu modeļa praktisku izmantošanu tiesās. Modeli izstrādāja Tiesu administrācijas izveidotā Tiesu efektivitātes stiprināšanas darba grupa.

Tāpat Tieslietu padome apsprieda jautājumu par Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas noslodzi. Tieslietu padome lēma neizsludināt konkursu Krimināllietu tiesas kolēģijas tiesnešu aizstāšanai uz laiku, bet aktīvi izmantot šobrīd pieejamos risinājumus noslodzes mazināšanai Rīgas apgabaltiesā.

Tieslietu padome noteica par 2023. gada 19. maija Latvijas tiesnešu konferences „Tiesības uz taisnīgu tiesu: tiesu instanču mijiedarbība” vadītāju Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas tiesnesi Ilzi Celmiņu un par sekretāru – Kurzemes rajona tiesas tiesnesi Madaru Plepi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI