DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Norvēģijas eksperti konsultē Latgales pedagogus par uzņēmējdarbību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Latgales plānošanas reģiona Norvēģijas sadarbības partneru eksperti ir ieradušies vizītē Rīgā, Rēzeknē un Daugavpilī ar mērķi konsultēt un dalīties ar pieredzi interešu izglītības programmu “Es-uzņēmējs!” ieviešanas procesa ietvaros. Līdz ar to ir paredzētas vairākas aktivitātes, kurās aicinājām piedalīties pašvaldības izglītības iestāžu izglītotājus un vidusskolēnus, kā arī izglītības pārvalžu pārstāvjus.

Tā kā Latgales plānošanas reģions ir radis iespēju projekta ”Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” Nr. LV-LOCALDEV-0001 ietvaros finansēt interešu izglītības programmas “Es – uzņēmējs!”, organizējot 106 pulciņus 9 Latgales reģiona pašvaldībās jau 2023./2024.mācību gadā, izglītotāji un izglītības pārvalžu pārstāvji aktīvi iesaistīties un piedalīties šādās aktivitātēs, par kurām aicinām atspoguļot informāciju medijos:

1)      Uzņēmējdarbības izglītības darbnīcās “Metodes uzņēmējdarbības izglītības mācību stundās”, kurās Norvēģijas eksperti dalīsies pieredzē par metodēm mācību stundās, tiks demonstrētas dažādas aktivitātes, paņēmieni, instrukcijas, kā veidot un pasniegt mācību saturu interesanti un aizraujoši.

Darbnīcas tiks organizētas:

  • Rēzeknē Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs”

20.aprīlī no plkst. 12:00-14:00 un

  • Daugavpilī Daugavpils Valsts ģimnāzijā 21.aprīlī no 10:30 -11:45.

Katrā no pilsētām būs 2 paralēlas uzņēmējdarbības izglītības darbnīcas:

  • pirmsskola – 4. klase (tikai skolotājiem)
  • 5.klase – 12. klase (skolotājiem un skolēniem)

2)      Papildus darbnīcām Daugavpils Valsts ģimnāzijas aktu zālē 21.aprīlī plkst. 12:00-13:00 notiks arī Atvērtā diskusija “Kas ir uzņēmējdarbības kompetences un kāpēc uzņēmējdarbības izglītība ir vērtīga ne tikai jaunajiem uzņēmējiem”, kurā aktīvi piedalīsies visi klātesošie, uzdodot jautājumus un izsakot savu viedokli. Diskusijā piedalīsies pārstāvji no dažādām uzņēmējdarbības izglītībā iesaistītām pusēm - Olga Tolmačova (Daugavpils Valstspilsētas Investīciju un starptautisko sakaru nodaļas vadītāja), Jeļena Dedele (Daugavpils biznesa inkubatora vecākā projektu vadītāja), Aleksejs Homutiņins (SIA "Rols" valdes priekšsēdētājs, SIA "Element fitness" valdes loceklis),  Elizabete Križanovska (Daugavpils Valsts Ģimnāzijas skolniece). To moderēs Latgales Speciālās Ekonomiskās Zonas pārvaldnieka vietnieks Vladislavs Stankevičs.

Visu aktivitāšu darba valoda būs angļu valoda ar iespējām uzdot jautājumus arī latviešu valodā. Aktivitāšu un darbnīcu programma ir pievienota pielikumā.

Interešu izglītības programmas tiek izstrādātas Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021.gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalstītā projekta ”Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” Nr. LV-LOCALDEV-0001 ietvaros. Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai! #EEANorwayGrantsLatvia

Vairāk informācijas par projektu:

lpr.gov.lv/lv/regionalie_projekti/uap-latgale/#.YvTShuxBy8U
www.facebook.com/UAPLatgale

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI