DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

EP aicina iesniegt grantu pieteikumus vēlēšanu projektiem komunikācijas jomā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas Parlaments (EP) izsludinājis grantu konkursu 2023. un 2024. gadā īstenojamiem projektiem komunikācijas jomā. 

Eiropas Parlamenta Komunikācijas ģenerāldirektorāta programmas mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par Eiropas Parlamenta lomu demokrātijas īstenošanā, palielināt pilsonisko līdzdalību un aktivizēt vēlētājus 2024. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanām. 

Pieteikumus var iesniegt bezpeļņas organizācijas vai to grupas (juridiskas personas), kuru mērķis ir popularizēt Eiropas vērtības. 

Pieteikumus var iesniegt divās kārtās - līdz 16. maijam un līdz 29.septembrim. Pretendenti var iesniegt pa vienam pieteikumam katrā no abām kārtām, taču saskaņā ar noteikumiem iespējams saņemt tikai vienu grantu. Plānotie projekti īstenojami līdz 2024. gada 30. jūnijam. 

Ar EP grantiem paredzēts 5000 līdz 60 000 eiro apmērā līdzfinansēt bezpartejiskus projektus, kuru mērķis ir  veidot pilsoniskās izglītības spējas, veidot ciešāku saikni ar kopienām un vēl vairāk pilsoņu iesaistīt balsošanas procesā. 

Atbalsts paredzēts projektiem, kuri mobilizēs vietējās organizācijas un aktīvus pilsoņus (pārmaiņu veidotājus), izmantojot apmācības, seminārus, konkursus, universitātes iniciatīvas, viktorīnas, kampaņas sociālajos tīklos un citus aktīvas pilsoniskās līdzdalības veidus.

Plašāka informācija par iesniedzamajiem dokumentiem, vērtēšanas kritērijiem, atbalstāmajiem projektiem u.c. atrodama šeit. Paildu jautājumu gadījumā aicinām rakstīt dgcomm-subvention@europarl.europa.eu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI