DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Vangažos sāk būvēt prettrokšņu sienu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vangažos, Vidzemes šosejas (A2) kreisajā pusē (31,15.–32,25. km), sāk būvēt prettrokšņu sienu. Šodien tur izvieto satiksmes organizācijas līdzekļus, bet nākamnedēļ uzsāks zemes darbus un uzbēruma izbūvi. Patlaban posmā saglabājas līdzšinējais braukšanas ātrums 70 km/h, bet būvdarbu gaitā tas var tikt samazināts līdz 50 km/h.  

Jaunā būve mazinās troksni, kas līdz Vangažu iedzīvotājiem nonāk no Vidzemes šosejas (A2). Projekts tiek īstenots atbilstoši Rīcības plānam trokšņa samazināšanai valsts autoceļiem un tajā dotajiem risinājumiem. 1055 metru garajā posmā tiks izbūvēta trokšņu sienu kombinētā sistēma uz dzelzsbetona bloku pamatiem, sienas augstums būs 3–5,5 metri.

Atbilstoši prasībām trokšņa sienām jābūt tādām, lai tās nodrošinātu skaņas absorbcijas klasi A3 (8-11dB(A)) vai augstāku un skaņas izolācijas klasi B3 (>24dB(A)).

Būvdarbus veic SIA Tilts par līgumcenu 1 701 970,13 eiro (bez PVN), projektu izstrādāja SIA Projekts EAE. Būvuzraudzību veic AS Ceļuprojekts. Līgums paredz, ka būvdarbi ilgs līdz jūnija beigām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI