DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Liepājā apskatāms Ukrainas armijas iznīcināts okupantu tanks

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No pirmdienas, 27. marta, Liepājā, promenādē – Celtnieku ielas galā, ir aplūkojams Ukrainas bruņoto spēku iznīcināts Krievijas okupantu tanks “T-72B”, kas kopš šī gada 24. februāra bija aplūkojams Rīgā iepretim Krievijas vēstniecībai Latvijā.

Tanku 2022. gada 31. martā cīņas laikā iznīcināja Ukrainas aizstāvji Bučas apgabalā. Ukrainas bruņotajiem spēkiem izdevās tanku neitralizēt, izmantojot kumulatīvo lādiņu, trāpot tanka munīcijas nodalījumam, kas izraisīja sprādzienu un spēcīgu ugunsgrēku.

Iznīcinātais okupantu tanks ir Ukrainas Nacionālā militārās vēstures muzeja eksponāts, par kura eksponēšanu līgumu ir noslēdzis Latvijas Kara muzejs. Plānots, ka šī gada laikā iznīcinātais okupantu tanks tiks izvietots apskatei arī citās Latvijas pilsētās. Aizsardzības ministrija izsaka pateicību Ukrainas Aizsardzības ministrijai un bruņotajiem spēkiem, kā arī Ukrainas Nacionālajam militārās vēstures muzejam par iespēju eksponātu izstādīt Latvijā.

Kopš kara sākuma Latvija ir apliecinājusi, ka sniegs nelokāmu atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai, piegādājot papildu militāro atbalstu Ukrainai tās cīņā pret Krievijas īstenoto agresiju, cik tas būs nepieciešams.

Kopš kara sākuma Latvijas valsts atbalsts Ukrainas aizstāvjiem sasniedzis 1,14% no Latvijas iekšzemes kopprodukta jeb 498 miljonus eiro, ierindojot mūsu valsti Ukrainas atbalstītāju līderos pret iekšzemes kopproduktu. Tāpat Latvija šogad apmācīs 2000 dažāda līmeņa Ukrainas bruņoto spēku karavīrus, kas būs divas reizes vairāk nekā pērn.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI