DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Veselības ministre un izglītības un zinātnes ministre vienojas par veselības pratības pilnveidošanu izglītības programmās

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 9.februārī, veselības ministre Līga Meņģelsone un izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša vienojās par veselības pratības pilnveidošanu izglītības programmās. 

Veselības ministre Līga Meņģelsone atzina, ka veselības pratībā ir jāpievērš uzmanība un jāveicina katra cilvēka personīgajai atbildība par savu veselību. Tāpat nepieciešams sabiedrībā radīt izpratni par veselīgiem paradumiem un to ietekmi uz cilvēka veselības un dzīves kvalitāti ilgtermiņā. 

“Tikai ar sabiedrības izglītošanas pasākumiem (kampaņām) nav iespējams panākt veselīga dzīvesveida paradumu izveidošanos bērniem un jauniešiem, tādēļ līdz ar veselības izglītības jautājumu plašāku iekļaušanu izglītības procesā, skolēniem nepieciešamās zināšanas un prasmes tiks sniegtas mērķtiecīgi un nepārtraukti,” pauda L.Meņģelsone. 

Tiekoties ministres atzina, ka, lai arī veselības un izglītības un zinātnes nozaru ekspertu sadarbība ir vērtējama kā laba, to būtu nepieciešams intensificēt un nodrošināt labāku tās koordināciju. Tāpēc tiks izveidota Veselas un izglītotas sabiedrības padome, kuras pārraudzībā abu nozaru eksperti izstrādātu zinātnē un datos balstītus izglītojošus materiālus skolēniem un viņu vecākiem, kā arī metodiskos materiālus pedagogiem.

Darbu plānots organizēt vairākās tematiskās darba grupās jauniešu sporta un interešu izglītības jomā, veselīga uztura, seksuālās un reproduktīvās, kā arī mentālās veselības jomā, vardarbības atpazīšanā un atkarību novēršanā, kā arī citās, iesaistot atbildīgās iestādes, pašvaldības, nozares ekspertus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI