DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Sporta apakškomisija asi nosoda Starptautiskās olimpiskās komitejas paziņojumu par Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību starptautiskās sacensībās

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisija piektdien, 27.janvārī, paudusi nosodījumu Starptautiskās olimpiskās komitejas paziņojumam, ka Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nevajadzētu liegt piedalīties starptautiskās sacensībās, bet gan vajadzētu ļaut startēt kā neitrāliem sportistiem, nepārstāvot savu valsti vai sporta federāciju.

Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalība 2024.gada Parīzes Olimpiskajās spēlēs būtu klajā pretrunā ar starptautiskās sporta pasaules un pašas Starptautiskās olimpiskās komitejas definētajām vērtībām un ir kategoriski nepieņemama, teikts vēstulē, ko Sporta apakškomisija adresējusi Latvijas sporta organizācijām.

Vēstulē arī norādīts, ka ar paziņojumiem par īpašu dalības formu iespēju meklēšanu Krievijas un Baltkrievijas sportistiem Starptautiskā olimpiskā komiteja ļauj starptautisko sportu, īpaši olimpiskās spēles, izmantot Krievijas pretlikumīgā agresijas kara Ukrainā normalizēšanai, leģitimizēšanai un uzmanības novēršanai.

“Atļauja Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties starptautiskās sacensībās ir aiz neitralitātes plīvura piesegta Ukrainā notiekošā kara un Krievijas noziegumu atbalstīšana,” teikts vēstulē.

Ar vēstuli, nosodot Starptautiskās olimpiskās komitejas paziņojumu, deputāti vērsušies pie Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Paralimpiskās komitejas, Latvijas Sporta federāciju padomes un Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas.

Sporta apakškomisija vēstulē aicina sporta federācijas un sportistus publiski un tieši paust savu vērtējumu Starptautiskās olimpiskās komitejas iecerei, tādējādi starptautiskajā telpā skaidri un nepārprotami demonstrējot Latvijas tautas un tās sportistu uzticību tiem principiem, kas vieno starptautisko sporta pasauli un demokrātisko pasauli.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI