DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Ramšteinas sanāksmē izziņo jaunas ieroču piegādes Ukrainai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 20. janvārī, aizsardzības ministre Ināra Mūrniece piedalījās astotajā Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksmē Ramšteinā, Vācijā. Sanāksmes laikā aizsardzības ministri pauda atbalstu un gatavību piegādāt papildu ieročus, lai stiprinātu Ukrainas militārās spējas savas teritorijas atgūšanai.

“Lai uzvarētu Krievijas uzsāktajā karā, Ukrainai vajadzīgs ne tikai morāls atbalsts. Ukrainai ir vajadzīgs vairāk. Vairāk smago ieroču, pretgaisa aizsardzības sistēmu, artilērijas, dronu un cita veida militāro atbalstu,” norāda I. Mūrniece.

Aizsardzības ministre informēja kolēģus par Latvijas plānotajām papildu militārā atbalsta piegādēm. Latvija tuvākajā laikā piegādās Ukrainai desmitiem “Stinger” pretgaisa aizsardzības sistēmas, divus Mi-17 helikopterus, desmitiem ložmetējus un to munīciju, desmitiem bezpilota lidaparātus, kā arī rezerves daļas haubicēm. Papildu tam Latvija šogad plāno apmācīt 2000 dažāda līmeņa Ukrainas bruņoto spēku karavīrus, kas būs divas reizes vairāk nekā 2022. gadā.

Nostiprinot pirms Ramšteinas sanāksmes pausto par papildus militārā atbalsta sniegšanu Ukrainai, aizsardzības ministre I.Mūrniece un vēl septiņu valstu aizsardzības ministri parakstīja kopīgu apņemšanos par palīdzību Ukrainai. Tajā valstis uzskaitījušas konkrētu militāro atbalstu Ukrainai, apņemoties sniegt ātru un apjomīgu militāro palīdzību, lai veicinātu Ukrainas teritoriju atgūšanu.

Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksme Ramšteinā apvieno vairāk nekā 50 valstis visā pasaulē, un tā tika izveidota ar mērķi kolektīvi atbalstīt Ukrainu, lai sniegtu atbalstu Ukrainas bruņotajiem spēkiem pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā un uzsāktās pilna mēroga karadarbības.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI