DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša tiekas ar Polijas vēstnieci Latvijā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 19. janvārī, izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša tikās ar Polijas vēstnieci Latvijā V.E. Moniku Michaliszyn. Tikšanās laikā ministre izteica pateicību par veiksmīgo sadarbību ar Poliju izglītības un zinātnes jomā.

Ministre atzinīgi novērtēja sadarbību ar Polijas vēstniecību Latvijā un tās ieguldījumu poļu mazākumtautību mācību programmu attīstīšanā skolās Latvijā, kā arī izteica pateicību Polijas pusei par poļu valodas un kultūras popularizēšanu, atbalstot demokrātiju, izglītību un kultūru daudzveidību. Šajā mācību gadā poļu mazākumtautību skolās Latvijā mācās 1571 skolēns.

A.Čakša izteica gandarījumu par aizvien pieaugošo savstarpējo interesi veicināt otras puses valsts valodas un kultūras apguvi. Tika pārrunāti dažādi turpmākās sadarbības virzieni, tostarp poļu valodas apguves iespējas Latvijā.

Abu valstu kontakti izglītības jomā aizsākās 2006.gadā, kad Latvija noslēdza divpusēju līgumu ar Polijas Republiku par sadarbību kultūras un izglītības jomā, paredzot arī skolēnu, studentu un mācībspēku apmaiņas programmas. Poļu skolas Latvijā ir uzsākušas darbību, sākot no 1991.gada.

Pamatojoties uz šo līgumu, regulāri tiek izstrādāta Latvijas un Polijas kultūras un izglītības sadarbības izpildprogramma, kas paredz pasākumus savstarpējo interešu jomās.

Puses ar gandarījumu atzina, ka šobrīd ir noslēdzies ekspertu darbs pie nākamā perioda programmas 2023. – 2026. gadam, un sadarbības dokumenta parakstīšana tiek plānota tuvākā mēneša laikā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI